Glas tussen ons

Coverafbeelding van: Glas tussen ons

Trefwoord(en)
poëzie
leven
dood
liefde
filosoferen

Genre
poëzie

Vanaf
16 jaar

De taal van Toon Tellegen is er steeds een om van te snoepen. Mondjesmaat. Zo ook in de vele gedichten die je terugvindt in deze sobere bundel.
Geen uitbundigheden of humoristische bespiegelingen, maar persoonlijke en broze observaties van het leven en wat het doet met ons, mensen. Hoe we met elkaar omgaan en hoe we elkaar observeren. Hoe we ons spiegelen aan elkaar en hoe we elkaar nodig hebben maar even goed willen missen. Hoe we onze eigen plaats telkens weer opzoeken en daarbij de ander toch steeds weer in de buurt willen.
De onderwerpen zijn divers en vaak focust de dichter op details die hij uitvergroot tot beelden die beklijven. Zoals een hand op de tafel. Of het woord ‘ik’. De liefde, het leven en de dood zijn alom aanwezig. 
De meeste gedichten staan op zich. Twee keer schrijft hij een reeks gedichten bij hetzelfde onderwerp. Zoals de reacties van mensen op een brand en hoe 2 vrouwen zich tot elkaar en hun omgeving gedragen.
Een bundel om traag en mondjesmaat te proeven. Om binnen te laten komen en je te doen reflecteren over je eigen plekje in dit leven. Qua reflectie spaart de dichter je niet, maar zijn woorden zalven en troosten wel.

Eric Vanthillo - mei 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Toon Tellegen

Illustrator
Brigitte Slangen

Uitgeverij
Querido   


Jaartal
2018

ISBN
9789021415284

Aantal pagina's
61

Prijs
€16,99