Girl 6

Coverafbeelding van: Girl 6

Trefwoord(en)
experimenten
spanning
ziekenhuizen

Genre
leesboek

Vanaf
15 jaar

Wanneer de Nederlandse Summer hoort dat haar opa in Amerika ernstig ziek is, wil ze daar zo snel mogelijk naartoe. Met haar moeder reist ze naar haar grootouders, Carl en Mim Rogers. Door een ongelukje geraakt ze daar in het ziekenhuis. Daarna moet ze langer in Amerika blijven omdat vliegen haar genezing zou kunnen verstoren. Ze maakt kennis met Dez, een jonge blogger. Samen ontdekken ze een web van leugens en onwaarheden. Summer weet niet meer wat ze moet geloven en wie ze kan vertrouwen.

Deze auteur schreef ook het knappe ‘Boy 7’ waarin het echtpaar Rogers al eerder een weinig ethisch experiment uitvoerden. In dit korte verhaal – amper honderdvier pagina’s – komen zij terug in beeld. De lezer wordt af en toe op het verkeerde been gezet omdat er nog een ander meisje is dat sprekend op Summer lijkt, maar een heel andere achtergrond heeft.
De spanning overheerst in dit verhaal en de ontknoping is ietwat voorspelbaar. Het is ook bijzonder toevallig dat Dez Summer tegen het lijf loopt. Zo zitten er nog wel enkele toevalligheden in het verhaal. Maar dat kan de pret niet drukken.
Het verhaal wordt afwisselend verteld vanuit het standpunt van één van de hoofdpersonages, in de ik-vorm. De lezer weet dus meer dan de personages afzonderlijk. Maar ook net daardoor weet de lezer tot op het einde niet hoe de vork in de steel zit.
Een onderhoudend verhaal dat door zijn korte bestek ook minder enthousiaste lezers zeker zal kunnen aanspreken.

Pol Van Damme - december 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Mirjam Mous   

Uitgeverij
Van Goor   


Reeks
Best of YA – XS

Jaartal
2021

ISBN
9789000376520

Aantal pagina's
104

Prijs
€9,99