Giganten

Coverafbeelding van: Giganten

Trefwoord(en)
voertuigen

Genre
informatief

Vanaf
9 jaar

Zevenentwintig verschillende, maar gigantische voertuigen worden aan de lezer/kijker voorgesteld. Bij de grote illustraties staan telkens enkele korte tekstblokjes die meestal onderdelen van het voertuig belichten. Bijna overal worden vergelijkingen meegegeven, meestal schematisch getekend, zodat de grootte van het voertuig kan worden ingeschat.

Dit boek in groot formaat brengt een aantal van de grootste en zwaarste voertuigen onder de ogen van de jonge lezer/kijker. Ze zijn zo groot of zo zwaar dat er vergelijkingen bij zijn getekend om dit enigszins te bevatten. Dikwijls staat er ook een menselijke figuur bij getekend om de verhoudingen nog duidelijker te maken.
Korte tekstblokjes geven eerst wat algemene informatie, terwijl kleinere tekstblokjes onderdelen van de voertuigen beschrijven.
De illustraties zijn vrij schematisch computergewijs gemaakt. Ze staan op stevige en volledig gekleurde pagina’s. Door de stevigheid van het papier kan er ook gemakkelijk doorheen het boek gebladerd worden zonder scheuren te veroorzaken.
De grootte van het boek laat ook toe dat twee kinderen tegelijk het boek bekijken en zich verwonderen over deze gigantische voertuigen.
Een kijkboek over gigantische voertuigen om telkens terug te bekijken.

Pol Van Damme - september 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Stéphane Frattini

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2019

ISBN
9789025771379

Aantal pagina's
44

Prijs
€19,99


Vertaald uit
Italiaans

Originele titel
Géants

Vertaler(s)
Eef Gratema