Gibbe en de maandagman

Coverafbeelding van: Gibbe en de maandagman

Trefwoord(en)
school
humor
gezin

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

Op een ochtend wordt Gibbe wakker in een park. Hoe hij daar terecht is gekomen weet hij niet. Hij ontmoet in het park een man die zichzelf de Maandagman noemt en normaal op maandag kinderen overzet aan de school. Ondertussen is Tosca, de zus van Gibbe, naar hem op zoek samen met het hondje Flushie. Maar het hondje heeft meer aandacht voor alles wat naar aardbeien ruikt. Gibbe wil wel op tijd op school komen, maar dat is niet eenvoudig. Hij heeft trouwens zijn gymkledij niet bij en de juf is daar erg streng op. En wat is die Maandagman nu eigenlijk van plan?

De auteur en illustrator hebben zich volledig uitgeleefd in een absurd humoristisch verhaal waar eigenlijk kop noch staart aan te krijgen is. Een duizendpoot die eigenlijk niet meedoet in het verhaal duikt ook telkens weer op. De moeder van Gibbe is iets belangrijks vergeten maar weet niet wat. Tosca leeft met een haat-liefde relatie met haar broer en de vader van Gibbe is niet wie iedereen denkt dat hij is, maar dat ontdekt de lezer maar naar het einde toe. De auteur en illustrator maken er een bijzonder gek verhaal van waarin ze zichzelf en de lezer ook dikwijls aanspreken, waarin de gekste dingen gebeuren.
Door de bijzonder vele illustraties die helemaal op kinderniveau zijn en de grotere letter die in ruime bladspiegel zijn geplaatst, leest het verhaal erg snel en kan het menig kind dat niet graag leest toch aanzetten om verder te lezen. Maar dan moet hij/zij wel mee willen gaan in de bizarre humor die in het verhaal verwerkt is.
Een bijzonder apart verhaal waarin de gebeurtenissen elkaar snel opvolgen, slechts een periode van één dag beschrijven en voor iedereen uit het verhaal op een andere plek eindigt.

Pol Van Damme - juni 2016

Zoek op bib.be

Auteur
Evelien De Vlieger

Illustrator
Karst-Janneke Rogaar   

Uitgeverij
Querido   


Jaartal
2016

ISBN
9789045119137

Aantal pagina's
189

Prijs
€14,99