Gewoon voor de lol – Tom Groot, deel 19

Coverafbeelding van: Gewoon voor de lol – Tom Groot, deel 19

Trefwoord(en)
humor
ongeval
spreekbeurt

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Tom heeft pech. Hij wil zo graag een karameldonut van de nieuwe bakker, dat hij over zijn eigen voeten struikelt. Zijn donut valt op de grond in stukken uiteen en zijn voet is gebroken. Hij moet zes weken thuisblijven om zijn voet te laten genezen. Dat zorgt voor problemen, want hij had stiekem een poster geleend van zijn zus Delia voor een spreekbeurt. En die poster ligt nog op school. Hopelijk mist ze hem niet (wat uiteraard wel gebeurt). Tom maakt wat huiswerk, houdt zich bezig met tekenen, puzzelen en buttons maken, krijgt bezoek van vrienden en mag even op stap met zijn grootouders. Doorheen al die activiteiten loopt zijn verlangen naar een karameldonut. Op verschillende momenten lijkt het te lukken om er eentje te pakken te krijgen, maar telkens loopt het mis. Maar eind goed, al goed: de gips mag weer van zijn voet en eindelijk kan hij genieten van een karameldonut.

Dit verhaal heeft opnieuw de aantrekkelijke lay-out van de Tom Groot boeken: veel illustraties, soms met grapjes, en tekst waarin gespeeld wordt met lettergroottes en –types. Leesplezier verzekerd met dit hilarische verhaal. Want natuurlijk maakt Tom weer heel wat mee, ook al ligt hij dan thuis met een gebroken voet.
De leefomgeving van Tom is heel herkenbaar en alledaags, toch slaagt de auteur erin om telkens weer frisse verhalen te bedenken. De speelse illustraties zijn fris en vormen een ideale combinatie met de tekst. Tom Groot blijft een succes!

Mik Ghys - juni 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Liz Pichon   

Uitgeverij
Gottmer   


Reeks
Tom Groot

Jaartal
2022

ISBN
9789025775957

Aantal pagina's
237

Prijs
€15,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Random Acts of Fun

Vertaler(s)
Linda Broeder