Gewoon mezelf

aanrader Coverafbeelding van: Gewoon mezelf

Trefwoord(en)
verliefd
middelbare school
gender
vriendschap
gezin

Genre
leesboek

Vanaf
14 jaar

Lander valt op jongens, al is hij nog nooit verliefd geweest. Tot Lars in zijn klas komt. Lander is weg van diens blonde krullen en blauwe ogen maar komt er niet uit hoe hij dat aan Lars duidelijk kan maken. Daar is hij veel te onzeker voor. Als ook Noémie de klas vervoegt, wordt het voor Lander nog ingewikkelder. Noémie is recht voor de raap en laat niet met zich sollen.

De auteur zet in dit verhaal over verliefdheid en gevoelens heel herkenbare jongeren van vlees en bloed neer. Met hun kleine kantjes, met hun twijfels en onzekerheden, met echte gevoelens. De situaties en gesprekken komen bijzonder vlot en levensecht over. De lezer kan het gebeuren erg beeldend voorstellen en elke jongere zal zaken uit zijn/haar eigen leven zeker kunnen herkennen.
De auteur is er bijzonder goed in geslaagd om in de hoofden van de jongeren te kruipen en hen weer te geven zoals ze echt zijn.
Het verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van Lander, in de ik-vorm. De lezer ziet dus door zijn ogen naar diens omgeving en krijgt een heel goed geschetst beeld van zijn gevoelens, twijfels en onzekerheden en zijn houding tegenover anderen. Ook hoe hij staat tegenover de volwassenen. Zoals zijn ouders en zijn zus, waar hij moeilijk mee kan praten over wat hem bezig houdt.
Het verhaal is in een makkelijk leesbare stijl geschreven en houdt de lezer geboeid tot het einde. Bij één scène fronst de lezer toch wel even de wenkbrauwen, maar dit is maar een detail bij dit knap opgebouwde verhaal over de gevoelens waarmee Lander worstelt.
Bijzonder boeiend verhaal dat jongeren een spiegel voorhoudt en hen aanmoedigt om gewoon zichzelf te zijn en hun gevoelens te volgen. Een aanrader.

Pol Van Damme - november 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Luc Descamps   

Uitgeverij
Pelckmans   


Reeks
Gewoon

Jaartal
2021

ISBN
9789464014532

Aantal pagina's
231

Prijs
€15,00