Gewoon een droom: Droomgedichten en nachtgedachten

  Coverafbeelding van: Gewoon een droom: Droomgedichten en nachtgedachten

Trefwoord(en)
nacht
dromen
fantasie

Genre
poëzie

Vanaf
10 jaar

Wat je droomt ben je zelf.

‘Gewoon een droom’ is een verzameling van twintig gedichten van Linda Vogelesang vergezeld van foto’s door Marco Faasen. Het geheel is een prachtige bundeling van vaak herkenbare gedachten, dromen en mijmeringen over de nacht. Over hoe de mist ’s nachts de wereld kan doen verdwijnen. Over geluiden in de nacht die je fantasie op hol doen slaan. Of over dromen die je meevoeren naar een grenzeloos bestaan.

Dit poëziedebuut van Linda Vogelesang is een verrassende mix van enerzijds eerder dromerige, melancholische gedichten zoals het mooie ‘Goede reis’, ‘Schimmenspel’ en ‘Sterren’. Anderzijds vind je in de bundel ook meer speelse en spitsvondige gedichten zoals ‘Achtbaan’ of ‘Zwarte kat’, die de lezer vlot meenemen en een stiekeme glimlach op je gezicht toveren bij hun ontknoping. Alle gedichten zijn ook geschreven met een erg spitsvondig rijm: vaak subtiel metrisch, maar af en toe erg aanwezig en explosief op het juiste moment.

Elk gedicht – en gedachte – wordt in de bundel bijgestaan door een beeld van Marco Faasen. Met simpel materiaal zoals karton, tijdschriften, kleine hebbedingetjes en kinderspeelgoed creeërt hij adembenemende schaduwspelen en aandoenlijke collages of taferelen. Vooral de schaduwtaferelen van takken, dieren, huizen en silhouetten sluiten telkens mooi aan bij de gedichten en het thema en geven je fantasie alle vrijheid.

Tot slot zijn er nog de korte, haast filosofische, tussentitels die de gedichten nog verder thematisch onderverdelen, maar die je gedachten vooral doen afdwalen naar de wereld waar de dichtbundel zo mooi vertoeft: de nacht met al zijn (on)mogelijkheden. Een leuk boek voor denkers, dromers, mijmeraars, en nachtraven vanaf 10 jaar.

Elise Cools - januari 2018

Auteur
Linda Vogelesang

Illustrator
Marco Faasen

Uitgeverij
Querido   


Jaartal
2017

ISBN
9789045120799

Aantal pagina's
64

Prijs
€13,50