Gewonnen

Coverafbeelding van: Gewonnen

Trefwoord(en)
wedstrijden
voertuigen
kermis

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Opgelet! Start! De race begint! Varkentje ligt onmiddellijk op kop met zijn driewieler. Maar dan rijdt Koe op een scooter vooraan. Tot Schaap met zijn jeep Koe inhaalt. Waarna Schaap ingehaald wordt door Paard op een quad. Maar dan rijdt Muis met haar bus vooraan. Tot Konijn met de brandweerwagen voorbij komt. Wie gaat winnen? Ezel met de racemotor, Hond met de formule 1-wagen of Poes met het vliegtuig? Of toch Varken met zijn driewieler?

Wat een spannende race! Op elke dubbele bladzijde duikt een nieuwe kandidaat op die de race wil winnen. Elke keer is het voertuig dat bestuurd wordt, sneller dan het vorige. Tot aan de voorlaatste bladzijde, dan duikt die driewieler weer op. En dat zorgt voor het verrassende einde, waarbij de hele race in een ander daglicht komt.
Dit verhaal biedt naast de grappige kijk op de hele wedstrijd ook woordenschat aan, want alle dieren en de voertuigen worden benoemd. De tekst is eenvoudig en beperkt zich tot de essentie, wat het ook heel prettig maakt om voor te lezen. Op elke dubbele pagina zie je nog een glimp van het vorige voertuig terwijl het nieuwe benoemd wordt en de chauffeur ervan denkt te zullen winnen. De illustraties zijn heel kleurrijk, met herkenbare voertuigen en vriendelijk lachende dieren als chauffeurs. Dat zorgt voor een vrolijk en speels effect, waarbij de spanning van de wedstrijd mooi opgebouwd wordt tot een verrassend einde.
Een vrolijke en spannende wedstrijd boordevol voertuigen.

Mik Ghys - december 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Ruth Wielockx   

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2022

ISBN
9789044850277

Aantal pagina's
25

Prijs
€17,95