Gevonden

Coverafbeelding van: Gevonden

Trefwoord(en)
helpen
geheugenverlies
zoektochten
vriendschap

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Frietje is altijd bezorgd om dieren en brengt er geregeld mee naar huis. Maar op een dag heeft ze een oude man bij die niet meer weet hoe hij heet. Frietjes ouders zijn daar niet blij mee, maar geven de man toch onderdak. Frietje noemt de man ‘meneer Fritz’ en wil zelf uitzoeken wie hij eigenlijk is. Want de politie onderneemt te weinig actie, vindt ze. Haar pogingen om hem dingen te laten herinneren, zorgen soms voor verrassingen. Maar het is niet eenvoudig, vooral niet als meneer Fritz naar een instelling gebracht wordt.

Frietje is een heerlijk personage dat je onmiddellijk in je hart sluit. Ze is zo begaan met anderen dat je goed begrijpt wat haar bezielt wanneer ze op zoek gaat naar de identiteit van meneer Fritz. Er ontstaat een warme vriendschap tussen hen, ook al is meneer Fritz een mysterie.
Het verhaal leest vlot en heeft verrassende wendingen. De zoektocht van Frietje en meneer Fritz zorgt ook voor grappige toestanden. Gelukkig heeft Frietje ouders die ondanks hun drukke leven toch begaan zijn met hun dochter en haar activiteiten.
Een hartverwarmend verhaal over een ongewone vriendschap.

Mik Ghys - december 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Cees van den Berg

Illustrator
Monique Dozy   

Uitgeverij
Lemniscaat   


Jaartal
2020

ISBN
9789047712831

Aantal pagina's
144

Prijs
€14,95