Gevonden

aanrader Coverafbeelding van: Gevonden

Trefwoord(en)
vriendschap
pinguïns
thuis
tocht

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Oliver Jeffers is een meester in het verzinnen, vertellen en verbeelden van hartverwarmende,  licht-filosofische verhalen met een grote dosis verwondering. Hij vertelt en tekent telkens de essentie en benadert de kern van zijn verhaal vanuit verschillende perspectieven. Waardoor je als lezer/kijker veel vermoedt tussen de lijnen door en in de tekeningen zelf. Zo maakt hij je actief deel in het gelaagde verhaal.
Hier vertelt hij over een pinguïn die plots voor de deur van de jongen stond. De pinguïn keek droevig, dus moest hij wel verdwaald zijn. De jongen ging op zoek. Maar niemand kon hem helpen. Toen hij in een boek ontdekte dat pinguïns op de Zuidpool leven, nam hij een wijs besluit. Het was een  hele klus met vele gevaren onderweg, en de Zuidpool werd bereikt. Maar dan… Was het doel bereikt? Van blijdschap was er echter geen sprake… Een nieuwe zoektocht diende zich aan.

Jeffers vertelt en illustreert dit verhaal voorzichtig en toch met de nodige dosis spanning. De verrassende wendingen houden je als kijker/lezer bij de zaak en doen je moeiteloos meeleven met beide personages.
De paginagrote prenten baden in fijne sferen door hun doordachte kleurkeuzes. Zij balanceren netjes tussen concreet en abstract, tussen realistisch en overstijgend. Zo werkt hij op je emotie en je intuïtie en blijft het geheel toch helder en concreet.
De karige tekst is ritmisch en gevarieerd en draagt een fijne humor in zich.
Dit is duidelijk een verhaal dat zich bij je naar binnen werkt en dat fijne gesprekken zal teweegbrengen over je eigen leven en denken. Een gevoelige aanrader!

Eric Vanthillo - juli 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Oliver Jeffers   

Illustrator
Oliver Jeffers   

Uitgeverij
De Fontein   


Jaartal
2021

ISBN
9789026156489

Aantal pagina's
36

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Lost and Found

Vertaler(s)
Mirjam Hoekstra