Gevaarlijk geheim

Coverafbeelding van: Gevaarlijk geheim

Trefwoord(en)
WO II
verzet
vriendschap

Genre
leesboek

Vanaf
12 jaar

1942. Ward brengt illegale krantjes rond in opdracht van zijn broer. Met de vele controles is dat een hachelijke onderneming. Om het onschuldig te doen lijken vraagt hij Minke mee. Een jong koppeltje lijkt minder verdacht.
Maar dan moet zijn broer onderduiken, verdwijnen er klasgenoten en is een joodse vriendin in gevaar. De oorlog is erg dichtbij in het dorp op het platteland. En Minke komt ook steeds dichter.

Een zoveelste verhaal dat zich afspeelt in Nederland tijdens de Tweede Wereldoorlog. De auteur heeft een aantal reële gebeurtenissen en bestaande personen gecombineerd met een fictief gegeven om zo tot dit verhaal te komen.
Het verhaal wordt door de auteur verteld vanuit het standpunt van Ward. De lezer weet dus ook niet meer dan wat Ward ziet en meemaakt. Een romantisch tintje brengt wat licht en hoop voor de toekomst in die donkere tijden. De personages zijn levensecht beschreven en de dialogen zijn vlot. De houding en de beslissing van sommige van zijn klasgenoten komen eveneens realistisch over.
De gebeurtenissen volgen elkaar snel op zodat de lezer geboeid blijft.
Geen echt origineel oorlogsverhaal, één van de zovele die allemaal als doel hebben om de lezers een beeld te geven van die gebeurtenissen. Ditmaal een middelbare scholier en hoe hij tegen het oorlogsgebeuren aankijkt.

Pol Van Damme - juli 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Jan Heerze

Uitgeverij
Leopold   


Jaartal
2017

ISBN
9789025872182

Aantal pagina's
156

Prijs
€14,99