Gevaar op safari – Dader op het spoor, deel 3

aanrader Coverafbeelding van: Gevaar op safari – Dader op het spoor, deel 3

Trefwoord(en)
detective
treinen
avontuur
safari

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Na twee spannende treinvakanties met zijn oom Ben mag Alex opnieuw mee voor een speciale treinreis. Deze keer reizen ze aan boord van de Safari Star, een luxestoomtrein die hen van Pretoria naar de Victoria-watervallen brengt. Onderweg zijn er korte safari-uitstappen voorzien in de wonderlijke natuur van Zuid-Afrika. Alex hoopt dat er weer iets mysterieus zal gebeuren aan boord. Voor het vertrek ziet hij de organisator al geheimzinnig geld aannemen van iemand, waardoor hij zeer alert wordt voor kleine gebeurtenissen. Toch probeert Alex samen met oom Ben te genieten van de reis. Tot er een moord gebeurt en Alex weer volop betrokken raakt bij het zoeken naar de dader. En opnieuw zorgt zijn oog voor detail voor de doorbraak.

Het is onvoorstelbaar knap hoe dit hele avontuur opgebouwd wordt rond een geheimzinnige moord, de prachtige zuid afrikaanse natuur en treinen. Tijdens de vele belevenissen van Alex komen heel wat interessante weetjes over treinen aan bod, die er mee voor zorgen dat dit niet zo maar een middelmatig detectiveverhaaltje is. Ook de vele intriges die spelen tussen de personages zorgen voor een stevige achtergrond voor de gebeurtenissen. Alex is nieuwsgierig en kan heel goed tekenen. Zijn tekeningen helpen hem ook om helder te denken, om problemen op te lossen. Dat maakt hem als erg jonge detective toch heel geloofwaardig. Zijn oog voor detail doet de lezer ook aandachtiger lezen, want al wat Alex ziet en beschrijft, kan belangrijk zijn om de moord op te lossen.
Het verhaal is vol vaart geschreven, met een krachtige spanningsboog. De personages worden erg raak getypeerd en zijn erg gevarieerd. Door Alex’ beschrijvingen kan de lezer zich een perfect beeld vormen van elke medereiziger. Daar helpen ook de fijne gedetailleerde pentekeningen bij, die het verhaal treffend illustreren.
Een sterk detectiveverhaal waar niet alleen treinliefhebbers van zullen smullen. Net zoals de vorige twee avonturen van Alex een aanrader.

Mik Ghys - maart 2022

Zoek op bib.be

Auteur
M.G. Leonard   
Sam Sedgman   

Illustrator
Elisa Paganelli   

Uitgeverij
De Fontein   


Reeks
Dader op het spoor

Jaartal
2021

ISBN
9789026156786

Aantal pagina's
271

Prijs
€15,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Adventures on Trains : Murder on the Safari Star

Vertaler(s)
Anne Douqué