Gepikt

Coverafbeelding van: Gepikt

Trefwoord(en)
zoektochten
natuur
vogels
misdaad

Genre
leesboek

Vanaf
9 jaar

Op een avond stelt Switch vast dat de eieren van de slechtvalken die op de Torteltop broeden, verdwenen zijn. Helemaal ontdaan spurt hij naar Jack. Beiden roepen de Twitchers samen om de eierdief op te sporen. Al gauw heeft Twitch een verdachte op het oog. Maar Jack wil als een echte detective bewijs verzamelen. Hij maakt een lijst van mogelijke verdachten. Ook de politie is op onderzoek en die komen bij Switch aankloppen, want enkele tips van een getuige wijzen hem aan als eierdief. Hoe kunnen de Twitchers zijn onschuld bewijzen?

Dit is het derde avontuur over Twitch en zijn enorme inzet voor de vogels in het Avesbos. Net als in de vorige verhalen staat de liefde voor de natuur en de vogels centraal. De personages zijn gekend uit de vorige delen van deze reeks. De kinderen kunnen heel zelfstandig hun gang gaan en moeten weinig verantwoording afleggen bij hun ouders. Ze zijn bijzonder vrij. Dat komt wel wat vreemd over. Ze gedragen zich wel als gewone kinderen en hun gesprekken zijn vlot en herkenbaar. Daarnaast geeft de auteur ook mee dat je niet zomaar op je gevoel mag afgaan, maar dat je moet kunnen bewijzen wie in de fout is gegaan.
Het verhaal verloopt chronologisch en de gebeurtenissen volgen elkaar snel op. Het verhaal wordt door de auteur verteld vanuit het standpunt van Twitch en van Jack. Al krijgt de lezer wel het gevoel dat het verhaal een variatie is op de vorige avonturen van Twitch en zijn vrienden.
Goed voor een hele tijd leesplezier met een sterk pleidooi om vogels te beschermen.

Pol Van Damme - maart 2024

Zoek op bib.be

Auteur
M.G. Leonard   

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2024

ISBN
9789401498807

Aantal pagina's
304

Prijs
€17,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Clutch

Vertaler(s)
Maria Postema