Gentleman inbreker Arsène Lupin

Coverafbeelding van: Gentleman inbreker Arsène Lupin

Trefwoord(en)
verhalenbundel
inbreken
diefstal
avontuur

Genre
leesboek

Vanaf
14 jaar

In negen verhalen krijgt de lezer de gebeurtenissen voorgeschoteld van de bijzondere inbrekerskwaliteiten van Arsène Lupin die zijn slachtoffers als een gentleman behandelt en niet zelden zijn buit aan hen terug bezorgt. Het boek begint met het verhaal over zijn arrestatie, maar in het volgende verhaal ontsnapt hij al en kan hij zijn activiteiten voortzetten. Hij verandert telkens van naam en van uiterlijk om zo zijn doel te kunnen bereiken.
De belevenissen van Arsène Lupin zijn al lang geleden door de auteur bedacht. De verhalen situeren zich dan ook rond de eerste helft van de vorige eeuw. De verhalen worden verteld door een alwetend auteur die de gebeurtenissen als waarnemer beschrijft.
In dit boek in groot formaat is bijzonder veel aandacht gegeven aan de erg verzorgde uitgave, met een leeslint en met veel illustraties. Vele daarvan in kleur op een volledige of zelfs dubbele pagina. De zeer aantrekkelijke cover en het gebruik van stevig wit papier met daarop de tekst op een ruime bladspiegel geven het boek nog meer allure. Het is niet duidelijk waarom sommige pagina’s zwart zijn en de tekst dan in een witte letter staat.
Het boek lijkt niet dik maar door de grootte van de pagina’s valt er heel wat te lezen. De verhalen volgen elkaar wel op maar vormen geen echt geheel. Door de manier van vertellen is de spanningsboog ook niet erg gespannen.
Erg mooi verzorgde uitgave met grote kleurrijke illustraties die een zeker prestige uitstralen, net zoals de meester inbreker zelf.

Pol Van Damme - mei 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Maurice Leblanc

Illustrator
Vincent Mallié   

Uitgeverij
Davidsfonds/Infodok   


Jaartal
2021

ISBN
9789002274688

Aantal pagina's
155

Prijs
€25,00


Vertaald uit
Frans

Originele titel
Arsène Lupin Gentleman Cambrioleur

Vertaler(s)
Debby Nieberg
Vitataal