Geniaal!

Coverafbeelding van: Geniaal!

Trefwoord(en)
wetenschap
slim

Genre
informatief

Vanaf
11 jaar

De auteur brengt in negen verhalen tien bijzondere mensen onder de aandacht. Door hun onderzoek en doorzettingsvermogen hebben ze belangrijke zaken ontdekt die de wereld beter maakten. Zo krijgt de lezer een beeld van Leonardo da Vinci, Ada Lovelace, Louis Pasteur, Albert Einstein, Stephen Hawking, Marie Curie, Alan Turing, Charles Darwin, Rosalind Franklin en Galileo Galilei. Van al deze briljante mensen wordt eerst een korte informatieve tekst gegeven. Daarna krijgt de lezer een verhaal waarin duidelijk wordt wat deze geniale mensen bezielde en hoe ze hun leven in dienst stelden van de wetenschap en van andere mensen.

Het boek is erg verzorgd uitgegeven, op glanzend wit papier en met een mooie lay-out. Van elke geniale wetenschapper staat een eenvoudig, in sepiakleuren geschilderd portret bij het begin van het hoofdstuk over hun bijzondere inzet voor andere mensen. In het verhaal zelf zijn een aantal kleurrijke illustraties opgenomen. De tekst staat in een ruime bladspiegel en leest heel gemakkelijk. De auteur weet de soms moeilijke of ingewikkelde materie die de wetenschappers bestudeerden, in een eenvoudige taal om te zetten. Daardoor wordt het heel duidelijk wat hij of zij heeft gerealiseerd of hoe ze zijn te werk gegaan.
Er zullen nog meer briljante wetenschappers geweest zijn, maar hiermee wordt de interesse geprikkeld van de jonge lezer. Wil die nog meer informatie dan zal hij/zij zeker op zoek gaan naar andere bronnen.
Beslist de moeite waard!

Pol Van Damme - oktober 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Janny van der Molen   

Illustrator
Els van Egeraat   

Uitgeverij
Ploegsma   


Jaartal
2015

ISBN
9789021674506

Aantal pagina's
249

Prijs
€19,99