Gem, het verhaal van een reus

Coverafbeelding van: Gem, het verhaal van een reus

Trefwoord(en)
reuzen
zeemeerminnen
liefde
fantasie

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Annemarie van Haeringen schreef en tekende weer een hoogst origineel verhaal met veel fantasie; herkenbaar en uiterst gevoelig.
Gem, het hoofdpersonage, is een reus. Maar geen gewone reus, een gemiddelde reus (vandaar ook zijn naam). Hij werd met veel liefde en één mooi verhaal opgevoed. Later, op school, hield hij niet zoals de andere reuzen van gewichtheffen, slopen en vechten, maar wel van lezen, wat echter verboden was op de reuzenschool. Als hij groot en volwassen was ging hij ergens wonen waar geen andere reuzen en ook geen mensen waren. Hij was nogal op zichzelf. Hij verbouwde er zijn eigen groenten en dronk de melk van olifanten die hij met veel liefde verzorgde. En toen, op een dag toen hij in zee dook om zich te wassen, ontmoette hij iets wonderlijks. Geen orka of walvis, maar een wondermooie reuzenzeemeermin…

Dit innemende verhaal over een bijzondere reus lees je met veel plezier en bewondering. Het bouwt zich gestaag op naar een verrassend hoogtepunt. Het personage van de reus is gedetailleerd uitgewerkt en je kan jezelf moeiteloos met hem identificeren. Zijn liefde voor de zeemeermin is groots en tegelijkertijd broos en kwetsbaar. Een relatie van een onnoembare schoonheid.
De zachtgekleurde prenten vol sfeer ogen aangenaam en slepen je mee doorheen het verhaal. Van Haeringen geeft met veel zwier iets menselijks aan de personages en tekent hen met veel expressie en herkenbare emoties.
Een geslaagd prentenverhaal waarin de liefde zegeviert.

Eric Vanthillo - juni 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Annemarie van Haeringen   

Illustrator
Annemarie van Haeringen   

Uitgeverij
Leopold   


Jaartal
2022

ISBN
9789025880866

Aantal pagina's
30

Prijs
€16,99