Geluk voor kinderen – posterboek

Coverafbeelding van: Geluk voor kinderen – posterboek

Trefwoord(en)
geluk
filosoferen
vogels
leven
samenleven

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Na drie eerdere boeken en het spel van ‘Geluk voor kinderen’ van de tandem Bormans – Van Doninck, is er nu dit Posterboek van 32cm x 25cm groot, waarmee de knappe prenten van de vele vogels nog beter tot hun recht komen.
De posters zijn gemakkelijk uitneembaar en zijn ideaal voor in de klasgroep, maar je kan er even goed je kamer thuis mee versieren. Zij sluiten nauw aan bij het eerste boek dat uitgegeven werd in 2014 en zijn dus ook gebaseerd op de 10 pijlers van geluk: Doelen stellen en dromen realiseren, Relaties aangaan, Jezelf zijn, je Lichaam gezond houden, enzovoort.
Bij elke pijler hoort één volledige prent van de betreffende vogel in zijn omgeving (met op de achterzijde een GeluksQuote en/of een actieve opdracht) en een prent met daarop een beknopte verklaring van de pijler.
De verhalen zelf bij elke pijler vind je hier niet terug. Die lees je in het boek.
Kijken, benoemen, praten, verdiepen, inspireren, … Deze posters kunnen leiden tot tal van acties. Voor wie niet vertrouwd is met de eerdere publicaties en de wetenschappelijk inzichten uit de positieve psychologie die de basis zijn voor Bormans’ pijlers van het Geluk, is het niet meteen duidelijk hoe om te gaan met deze materie. Een korte duiding en uitleg had verheldering kunnen brengen voor wie het nodig heeft. 

Eric Vanthillo - mei 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Leo Bormans   

Illustrator
Sebastiaan Van Doninck   

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2023

ISBN
9789401491457

Aantal pagina's
48

Prijs
€15,99