Gele kajak

Coverafbeelding van: Gele kajak

Trefwoord(en)
zee
avontuur
dromen
fantasie

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

De uitgeverij Boycott staat steeds garant voor duurzame, kwaliteitsvolle en niet voor de hand liggende prentenboeken die opvallen door hun bijzondere illustraties en originele verhalen.
Zo ook met dit aparte prentenverhaal dat oogt als een aantrekkelijke retro-uitgave uit lang vervlogen tijden.
Daarin vangen een jongetje en zijn (speelgoed?)beest een tocht aan in hun gele kajak. Alles start onder een helderblauwe hemel, lekker rustig in de natuur. Vissen springen om hen heen en zeehonden kijken hen na. Eens ze de volle zee opgaan groeien de golven en beginnen de winden te loeien. Meeuwen krijsen er op los en dan steekt een storm op. Bliksemvuur en donderslagen versterken de storm en een muur van water omringt hen. Uiteindelijk valt de nacht in en komt de slaap met diepe dromen. Onder water is het een leven van jewelste. Uiteindelijk komt alles goed en blijft in de herinnering een groots zeeverhaal.

Melissa Castrillon verbeeldt een rijke wereld vol sfeer met grootse prenten in aangename kleuren vol details. Haar naïef getinte stijl is kwetsbaar en speels. Je kijkt en ontdekt telkens weer andere details en zo word je elke keer meegenomen op een avontuurlijke trip over de zee, alsof je zelf het jongetje was.
Nina Laden voegt daar een poëtische tekst aan toe die subtiel rijmt volgens het schema abcb. Haar halve zinnen of afgebroken zinsconstructies spreken je aan op je eigen verbeeldingsvermogen en fantasie. Zij zijn een mooie aanzet voor verhalende zinnen die je zelf verzint.
Edward van de Vendel vertaalde dit alles meesterlijk. Woorden als ‘octopusgroetjes’, ‘ottergeplons’, ‘zeewier wappert’, ‘scholen swingen’ en veel meer… daar snoep je van. Heerlijk!
Een suggestief en gevoelig prentenboek, goed voor vele uren prettige avonturen op zee!

Eric Vanthillo - april 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Nina Laden   

Illustrator
Melissa Castrillón   

Uitgeverij
Boycott   


Jaartal
2022

ISBN
9789492986382

Aantal pagina's
36

Prijs
€19,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Yellow Kayak

Vertaler(s)
Edward van de Vendel