Geld

Coverafbeelding van: Geld

Trefwoord(en)
geld
informatie

Genre
informatief

Vanaf
11 jaar

Geld is overal aanwezig en noodzakelijk. Maar het is soms toch ingewikkeld. In zes hoofdstukken wordt uitgelegd wat geld is, hoe je geld kan verdienen, hoe je het kan uitgeven, hoe je het kan sparen of beleggen tot zelfs hoe je het kan weggeven.

In dit boek wil de auteur de jonge lezer op een aansprekende manier uitleggen wat geld is en hoe er mee om te gaan. Maar meer dan het alleen over geld te hebben, wordt ook uitgelegd hoe reclamemakers mensen verleiden om iets te kopen. En dus moet zelfs de jonge lezer al overdenken wat hij/zij met geld kan of wil doen. Hij/zij moet prioriteiten stellen en keuzes maken.
De meeste teksten zijn eenvoudig te verstaan en moeilijkere dingen worden uitgelegd met een heel eenvoudige vergelijking. Toch zijn sommige geldzaken niet altijd in eenvoudige bewoordingen duidelijk te maken. Er staan heel wat illustraties in het boek om de informatie visueel te ondersteunen of modern over te laten komen. Net als de cover zijn alle illustraties of zelfs hele pagina’s groen gekleurd.

Informatief boekje dat de jonge lezer wegwijs wil maken in het alomtegenwoordige en noodzakelijke gebruik van geld.

Pol Van Damme - oktober 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Rashmi Sirdeshpande   

Illustrator
Hodder & Stoughton   

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2020

ISBN
9789025773939

Aantal pagina's
160

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
DOSH

Vertaler(s)
Leonie Hardeman