Gekakel in de moestuin

aanrader Coverafbeelding van: Gekakel in de moestuin

Trefwoord(en)
tuinieren
dieren
groenten
humor

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Op een mooie lentemorgen wil Opa Pettson zijn moestuin beginnen aanleggen. Hij wil groenten zaaien en aardappelen poten. Findus vindt dat een prima idee en wil een gehaktballetje planten. Wanneer ze bijna klaar zijn komen alle kippen aangerend. Ze willen de wormen zoeken in de losgewoelde grond, tot ergernis van Pettson. Nadat hij de kippen met veel moeite opgesloten heeft, moet hij helemaal opnieuw beginnen. Even daarna is weer alles omgewoeld, maar de kippen zitten nog steeds opgesloten. Het blijkt het losgebroken varken van buurman Gustavsson te zijn geweest. En dus moet Pettson weer opnieuw beginnen. ’s Nachts moet Findus de wacht houden maar hij valt in slaap. De volgende ochtend staat de moestuin vol koeien, losgebroken uit de wei van buurman Andersson. Met een trucje van Findus kunnen ze de koeien weer naar hun wei lokken. En kunnen ze weer opnieuw beginnen aan de moestuin…

Dit is weer een heerlijk voorleesboek over Opa Pettson en Findus. Dit prentenboek staat boordevol illustraties die je elke keer opnieuw uitnodigen om op zoek te gaan naar alle grappige details die erin verwerkt zitten. Zo zijn er theedrinkende kippen, bloemen met ogen, een kippenren met een kleine schommel en nog veel meer humoristische elementen. Sommige illustraties zijn erg dynamisch, zoals bij het verjagen van de koeien. De pogingen van Pettson en Findus om de koeien uit de moestuin te krijgen, staan verspreid over twee pagina’s waarbij je overal Pettsons en Findussen in actie ziet. De tekst leest vlot voor en kreeg een plekje naast of tussen de illustraties.
Een heerlijk grappig voorleesverhaal, net als de andere verhalen over Opa Pettson en Findus. Dit duo is onmisbaar in elke boekenkast. Een aanrader.

Mik Ghys - juli 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Sven Nordqvist

Illustrator
Sven Nordqvist

Uitgeverij
Davidsfonds/Infodok   


Jaartal
2016

ISBN
9789065653789

Aantal pagina's
24

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Zweeds

Originele titel
Kackel i grönsakslandet

Vertaler(s)
Griet van Raemdonck