Gek op voetbal!

Coverafbeelding van: Gek op voetbal!

Trefwoord(en)
dyslexie
sport
voetbal
volhouden

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Jasper is verhuisd naar Spanje met zijn papa. Hij spreekt geen Spaans maar moet wel meteen naar school daar. Gelukkig ontmoet hij al snel Joni, die ook Nederlands spreekt. Zij vertaalt voor hem en leert hem zijn eerste woordjes Spaans. Tijdens de pauze probeert hij onmiddellijk mee te voetballen. Dat kan hij erg goed, tot groot ongenoegen van Rosa, de sterspeelster van het veld. Vanaf dat moment heeft hij een vijand…

Een zeer herkenbaar verhaal dat vlot verteld wordt, voorzien van kleurrijke, expressieve illustraties. Jaspers onwennigheid in het nieuwe land lijkt minder erg wanneer hij ontdekt dat voetbal ook populair is. Daar voelt hij zich goed bij, dat kan hij goed en dat lijkt een manier om vlot contact te leggen. Jammer genoeg valt dat tegen en werkt dat zelfs tegen hem, maar hij laat zich niet doen. Hij komt op voor zichzelf en houdt vol. Een boeiend verhaal in AVI 6/M5.

Dit boek past in de reeks Zoeklicht dyslexie, een reeks voor kinderen met leesproblemen of dyslexie. Het lettertype werd aangepast, de pagina’s overzichtelijker gemaakt, de tekst is eenvoudig en er zijn uitvouwpagina’s met extra aandacht voor de personages en belangrijke woorden in dit verhaal, met een kleine illustratie erbij. Allemaal hulpmiddelen om het lezen van dit verhaal aantrekkelijker en toegankelijker te maken.

Mik Ghys - mei 2016

Zoek op bib.be

Auteur
Dirk Nielandt   

Illustrator
Mark Janssen   

Uitgeverij
Zwijsen   


Reeks
Zoeklicht dyslexie

Jaartal
2015

ISBN
9789048728381

Aantal pagina's
54

Prijs
€12,99