Geheimen van het heelal

Coverafbeelding van: Geheimen van het heelal

Trefwoord(en)
planeten
sterren
ruimte
zon

Genre
informatief

Vanaf
9 jaar

In dit boek komt eerst de aarde aan bod en de dingen die men kan waarnemen als je ’s nachts naar de hemel kijkt. Daarna worden de planeten één voor één belicht. In een volgend deel wordt ingezoomd op de verkenning van de ruimte door de mens. Waarna sterren en sterrennevels nader worden bekeken. Een index sluit het boek af.

In dit boek komt duidelijk de verwondering van de auteur voor onze planeet en ons sterrenstelsel aan bod. Maar ook het onbegrijpelijke van het heelal waarbij er meer vragen dan antwoorden zijn.
Grote foto’s en illustraties visualiseren de informatie. In een eenvoudige en goed begrijpbare taal wordt de informatie in woord en beeld overgebracht. Zo wordt bij de planeten van ons zonnestelsel telkens de plaats van de planeet aangegeven en zijn de teksten kort en duidelijk. Door de ruime bladspiegel en de afwisseling tussen woord en beeld, blijft alles erg overzichtelijk.
Al geeft de uitgeverij een leeftijd aan vanaf vijf jaar, toch zal het boek kinderen vanaf een leeftijd vanaf ongeveer negen jaar veel meer aanspreken. Zij kunnen er met meer aandacht in lezen en kijken.
Erg verzorgde uitgave voor jonge kinderen die interesse vertonen voor sterren en planeten.
Beslist de moeite waard!

Pol Van Damme - januari 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Mack van Gageldonk   

Uitgeverij
Clavis   


Reeks
Wow

Jaartal
2020

ISBN
9789044840414

Aantal pagina's
77

Prijs
€19,95