Geheime strijd

Coverafbeelding van: Geheime strijd

Trefwoord(en)
WO II
spanning
dreiging
moed

Genre
leesboek

Vanaf
12 jaar

Mei 1943. Toon, een zestienjarige boerenzoon, wil zich mee inzetten voor het verzet. Hij kijkt op naar zijn oudere neef Karel, die in het verzet zit. Zijn vader vindt zijn plan veel te gevaarlijk, want Toon kan heel zijn familie in gevaar brengen. Toch zet Toon door. Maar er duiken steeds problemen op en de Duitse soldaten vormen een constante dreiging. Wie is te vertrouwen en wie verklikt? Het wordt een zenuwslopende tijd.

Een zoveelste verhaal dat zich tijdens de Tweede Wereldoorlog afspeelt en dat de moed en doorzetting van jongeren in de verf zet. Het verhaal voegt geen nieuwe elementen toe aan al bestaande verhalen.
Het verhaal wordt verteld vanuit het standpunt van Toon, in de ik-vorm. De lezer leeft mee met de gebeurtenissen die hij meemaakt. Er is aandacht voor zijn gevoelens van angst en zijn gespannen zenuwen, maar ook voor zijn verliefdheid en het vertrouwen dat hij verlangt van zijn familie. Want niet alles verloopt zoals hij het wenst en dat maakt hem regelmatig opstandig waarbij hij zijn boosheid moet zien in te tomen. Andere personages leert de lezer kennen door de ogen van Toon.
De auteur gebruikt soms wat vreemd gebouwde zinnen of ongebruikelijke beeldspraak. Er scheert ook al eens een straaljager door de lucht. In 1943?
Het verhaal overspant de periode van half 1943 tot de bevrijding van dat stuk Nederland in oktober 1944.
Een boek dat het hele rijtje oorlogsverhalen met een extra exemplaar aanvult.

Pol Van Damme - augustus 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Cliff de Rouw

Uitgeverij
KokBoekencentrum   


Jaartal
2021

ISBN
9789026624575

Aantal pagina's
2025

Prijs
€15,99