Geen brug te ver – Wereldspionnen, deel 2

Coverafbeelding van: Geen brug te ver – Wereldspionnen, deel 2

Trefwoord(en)
spionage
avontuur
vriendschap
zoektochten

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Twee leden van het Wereldspionnen-team voorkomen een gijzeling van kinderen van vooraanstaande mensen uit het Verenigd Koninkrijk. Daardoor lopen ze het gevaar om in de kijker te lopen. Iets wat ze absoluut willen vermijden. Voor een nieuwe missie moeten ze al hun kennis benutten. Ze voert hen naar San Francisco waar ze een ‘mol’ van de geheime dienst moeten zien te ontmaskeren. Maar die heeft henzelf ook in het vizier. Wie trekt er aan het langste eind?

Dit is het tweede deel uit de reeks ‘Wereldspionnen’. De verschillende leden uit het team – zowel jongens als meisjes – zijn gekend vanuit het eerste verhaal. Toch krijgt de lezer nog meer informatie over één van de leden in de loop van het verhaal.
De leden van het team zijn jongeren tussen twaalf en vijftien jaar en gedragen zich als dusdanig. Ze komen voor elkaar op, zijn vrienden maar worden soms ook gewoon jaloers. Elk heeft daarbuiten nog een bijzonder sterke kant in één of andere discipline waardoor ze samen zowat alles aankunnen. En ze zijn zich bijzonder bewust van hun taak.
Het verhaal wordt door een alwetend auteur verteld vanuit het standpunt van verschillende personages, al naar gelang dat dit nodig is voor het verhaal.
Doordat de gebeurtenissen zich snel opvolgen en met de nodige humor tussendoor, leest het verhaal heel erg makkelijk. Tussen de regels door geeft de auteur ook nog enkele kleine wijsheden mee aan de lezer, zonder dat het opvalt.
Een verhaal dat zowel jongens als meisjes zeker zal kunnen aanspreken en ondanks de vele bladzijden nooit verveelt.
Beslist de moeite waard.

Pol Van Damme - januari 2022

Zoek op bib.be

Auteur
James Ponti   

Uitgeverij
De Fontein   


Reeks
Wereldspionnen

Jaartal
2021

ISBN
9789026154638

Aantal pagina's
358

Prijs
€16,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
City Spies 2: Golden Gate

Vertaler(s)
Mariella Manfré