Gebruik je fantasie!

Coverafbeelding van: Gebruik je fantasie!

Trefwoord(en)
fantasie
humor
sprookjes
wolven
vertellen

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Konijn was zich aan het vervelen, toen de hongerige Wolf hem benaderde. Deze stelde voor om een verhaal te verzinnen (Wolf werkte in de bibliotheek en wist dus alles van verhalen). Met veel fantasie moest Konijn woorden en plaatjes verzinnen in zijn hoofd om het verhaal vorm te geven. ‘Er was eens’ was alvast een goed begin. Maar die ruimteschepen, de grote explosies en de hoop bananen vond Wolf maar niets. Hij wou een sprookje (eentje om zich in vast te bijten) met een slechterik. Een ideale rol voor hemzelf. En Konijn mocht de held zijn. Het verhaal speelde zich af in een bos. Maar terwijl het verhaal bezig was, vond Konijn het niet leuk om achtervolgd te worden door Wolf. Net voor Wolf likkebaardend dacht dat het verhaal zou eindigen, greep Konijn snel in. Hij gebruikte al zijn fantasie en verzon een wending die Wolf niet zo leuk vond …En toen was het verhaal gedaan. En Konijn besloot blij en goedgezind: “Fantasie is fantastisch! In je fantasie is alles mogelijk.”
Dit hilarische prentenboek is een ware ode aan de fantasie. Een soort van beknopte handleiding hoe je verhalen fantaseert weeft zich doorheen het spannende verhaal dat de lezer in zijn ban houdt. De uitgesproken rollen van de beide personages werken aanstekelijk en de vele knipogen doen je rillen van plezier. De drieste Wolf is alleen maar uit op eten, terwijl het naïeve Konijn steeds weer in de val trapt die voor hem wordt klaargemaakt. Maar net op tijd neemt hij de juiste beslissing en is hij de Wolf te slim af. Hier krijgt het verhaal een meer dan verrassende wending die grafisch en visueel versterkt wordt door een 4dubbele pagina die je openklapt. Een sterke vondst!
De zacht gekleurde prenten hebben iets lieflijk, wat mooi contrasteert met de sluwe driestheid van de Wolf. De expressieve figuren spatten van de pagina’s af en slepen je zonder moeite mee in dit gelaagde verhaal. Goed voor uren blij en verrukt leesplezier en ideaal om zelf aan de slag te gaan met fantasie en creativiteit.

Eric Vanthillo - maart 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Nicola O’Byrne   

Illustrator
Nicola O’Byrne   

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2015

ISBN
9789025759735

Aantal pagina's
34

Prijs
€10,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Use your imagination

Vertaler(s)
J.H. Gever