Gebroken – Gewist, deel 2

Coverafbeelding van: Gebroken – Gewist, deel 2

Trefwoord(en)
toekomst
macht
onderdrukking
verzet

Genre
leesboek

Vanaf
14 jaar

Kyla is gewist, ze zou zich niets mogen herinneren van haar vroegere leven. Maar ze krijgt steeds meer herinneringen die ze een plaats tracht te geven. De nieuwe leraar Nico blijkt een spilfiguur uit haar verleden te zijn. Hij heeft haar getraind om haar herinneringen op te splitsen, zodat er maar een deel van haar herinneringen gewist werden. Daardoor beseft Kyla dat ze actief bij het verzet tegen de Hoeders betrokken was. Een strijd waarvan verwacht wordt dat ze die opnieuw opneemt. Want Nico heeft alles gepland en ver vooruit gedacht. Maar dat is zonder Kyla gerekend, die blijft twijfelen over de juistheid van haar acties. En ondertussen wanhopig op zoek is naar Ben, waar ze verliefd op is. Wanneer ze ook door de Hoeders onder druk gezet wordt, zit ze helemaal vast tussen de twee partijen en moet een kant kiezen. En ondertussen weet ze nog steeds niet wie ze nog kan vertrouwen.

Dit spannende tweede deel over Kyla en haar gewiste geheugen blijft boeiend en verrassend. Heel wat intriges spelen mee en raken bekend wanneer Kyla’s geheugen steeds meer prijsgeeft. Dat gebeurt stapsgewijs, zodat de lezer samen met Kyla steeds meer ontdekt over haar verleden. De maatschappij waarin Kyla nu leeft, is er eentje van onderdrukking, van gebrek aan vrijheid en eigenheid. Wie in opstand durft komen, wordt gewist en zal niet meer protesteren. De meeste mensen ondergaan alles, uit angst dat hen iets zal overkomen. Het is dan ook zeer moeilijk om gelijkgestemden te vinden, en al zeker om bij het verzet te geraken. Dat verzet is echter even meedogenloos als de Hoeders.
Kyla’s terugkerende herinneringen en de gevoelens daarrond staan centraal in dit verhaal. Door niets te weten over haar verleden voelt ze zich verloren en onzeker, ook al is ze overtuigd van één ding: de Hoeders en hun praktijken zijn fout en moeten bestreden worden. Wanneer ze ontdekt dat ze een speelbal is in de handen van Nico en het verzet, probeert ze toch voor zichzelf een juiste richting te bepalen. Haar twijfels en acties beïnvloeden alle gebeurtenissen in dit verhaal. Waardoor je opnieuw met spanning uitkijkt naar het volgende deel in deze trilogie.

Mik Ghys - oktober 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Teri Terry   

Uitgeverij
Imagine   


Reeks
Gewist

Jaartal
2019

ISBN
9789463334600

Aantal pagina's
437

Prijs
€17,50


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Fractured

Vertaler(s)
Laura Weeda
Renée Salome