Gamename: WizKid

Coverafbeelding van: Gamename: WizKid

Trefwoord(en)
toneel
gamen
vriendschap
dorp
school

Genre
leesboek

Vanaf
10 jaar

Zwijsen, gerenommeerd uitgever van educatieve uitgaven, lesmethodes en meer, ontwikkelde ook deze serie ‘Toneellezen’ waarbij kinderen samen luidop een verhaal lezen in rol. De tekst bestaat dus telkens vooral uit levendige dialogen.
Elk boek uit deze reeks is geschreven voor 2 lezers die alle rollen op zich nemen. Expressie en inleving zijn hierbij belangrijk, waardoor het leesplezier en het lezen met intonatie bevorderd worden. Alle parameters van het spreken komen bij het luidop lezen aan bod, wat voor heel wat animo zorgt.
De verhalen zijn telkens vanuit een ik-personage geschreven. Bij het begin wordt dit personage voorgesteld en geeft deze nog wat tips mee hoe je dit verhaal best leest en waarop je moet letten bij ‘Theaterlezen’.
Hierna lees je het verhaal in korte hoofdstukken, wat de spanningsboog telkens kort houdt.
Elk hoofdstuk begint met de personages die erin voorkomen en een korte inleiding over de inhoud, enkele leestips en hoe je de rollen best verdeelt. Daarna starten de dialogen en kan het lezen beginnen.

In dit boek, met Avi-niveau E6+, vertelt Tom over zijn avonturen als WizKid in het super spannende game ‘De wereld van Wiz’. Het is een wereldwijd beroemd en gegeerd game vol fantasiewezens waar het gevaar achter elk hoekje loert. Tot hiertoe heeft nog niemand level 2 bereikt. Zou Tom daarin slagen? Of zijn goeie vriend Jasper, alias Jinx? En dan is er in het spel ook nog de coole Hero. En in het echte leven is er de irritante Lupita, de overbezorgde moeder, de roddeltante mevrouw Kwekkel, en andere personages. Want de ene wereld beïnvloedt de andere en er ontstaat een spannende wisselwerking tussen beiden. Zeker als de internationale pers het dorpje Pottelbergen overspoelt…
Diepgang, poëzie of literatuur moet je hier niet zoeken, maar wel veel lekker-lees-weg-dialogen die je met plezier samen leest en een heerlijke fantasie. Voor je het weet speel je toneel op een hoogst eenvoudige wijze.
De illustraties zijn al evenmin vernieuwend of artistiek, maar verluchten het geheel gepast.
Dit zijn duidelijk welkome boekjes in groepen waar luidop lezen aan bod komt en waar kinderen geprikkeld willen worden door een prettige vorm van samen lezen.

Eric Vanthillo - mei 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Esther van Lieshout

Illustrator
Geert Gratama   

Uitgeverij
Zwijsen   


Reeks
Toneellezen

Jaartal
2021

ISBN
9789048743247

Aantal pagina's
110

Prijs
€14,99