Ga voor groen!

Coverafbeelding van: Ga voor groen!

Trefwoord(en)
milieu
milieuvervuiling
afval
helpen
tips

Genre
informatief

Vanaf
8 jaar

Wat kan jij doen om de wereld groener te maken? Daar probeert dit boek een antwoord op te geven.
Alles begint bij de vaststelling dat we heel wat afval produceren. Bekijk maar mee wat er overblijft na een verjaardagsfeestje, of na een festival. Waar gaat al dat afval naartoe? En hoe kunnen we zorgen voor minder afval? Dat kan al beginnen in de klas, door afval te sorteren en zaken te hergebruiken. Maar er kan meer gebeuren. Daarom geeft het boek nog informatie over klimaatverandering, hergebruiken, de recyclecyclus, buiten spelen, eco-eten en duurzame energie.
Bij elk onderwerp vind je kleine kaders met ‘stop en denk na’ en ‘kom in actie’.  Daarin vind je zaken om eens verder over na te denken, over je eigen leven thuis en op school. Bij ‘kom in actie’ staan concrete tips die je onmiddellijk kan toepassen.
Elke dubbele pagina richt zich op een specifiek onderwerp, dat na een algemene tekst verder uitgewerkt wordt in kleine teksten voorzien van tekeningen. Die verduidelijken de tekst en zorgen voor een luchtig geheel.
Achteraan in het boek vind je nog een verklarende woordenlijst en een aantal websites waar je nog meer informatie kan vinden over dit erg actuele onderwerp.
Dit boek is een ideale hulp thuis en op school om iedereen te helpen bij de strijd tegen de klimaatopwarming.

Mik Ghys - maart 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Liz Gogerly

Illustrator
Miguel Sanchez

Uitgeverij
Witte Leeuw   


Jaartal
2019

ISBN
9789492901163

Aantal pagina's
48

Prijs
€10,49


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Go Green!

Vertaler(s)
Studio Bos