Ga maar lekker slapen

Voor Lennon gaat slapen, leest zijn mama hem voor uit zijn lievelingsboek over de dieren in het bos. Daarna zingt ze voor hem een lief slaapliedje. Lennon zou graag met zijn lievelingsdieren meespelen daar in het bos. Dat is gemakkelijk, zegt zijn mama, stap gewoon in het boek en je komt er. En ja, voor hij het door heeft, staat Lennon in het bos bij al zijn lievelingsdieren. Zij spelen samen en rennen achter een dennenappel, als de avond valt moeten alle dieren naar huis en gaat Lennon bij hen op bezoek. Bij familie Konijn ziet hij vele klokken, bij de familie Hert troost hij het bange hertje, bij de familie Vos ziet hij hoe mama Vos droomzand over haar kleintjes strooit en bij de wolvenfamilie huilt hij met hen mee naar de maan. En daarna… schrikt hij wakker en vertelt hij honderduit over zijn avonturen aan zijn mama. Alsof het een droom was…

Dit sfeervolle prentenboek is opgebouwd rond zeven slaapliedjes, eentje voor elke dag van de week, allen gecomponeerd en geschreven door de auteur van het boek zelf. Je kan de liedjes horen als je de QR-code scant in het begin van het boek. Het zijn stuk voor stuk zachte liedjes, ideaal voor het slapengaan, die zo uit een musical lijken te komen. Over varen met een bootje over de zee, over spelen met je beste vriend, over emoties en over dromen, over de tijd die voorbij tikt, en over veel meer…  De liedjes worden gezongen door de auteur zelf en begeleid door Jonas Pap op cello en Serge Dusault op piano.
Het verhaal zelf springt van de ene situatie naar de andere, elk deeltje is eerder een inleiding op het slaapliedje dat erop volgt.
De prenten in zachte kleuren zijn al even lieflijk als het verhaal zelf. Met vele details die het ontdekken waard zijn.

Eric Vanthillo - december 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Suzanne Plugge

Illustrator
Esther Bennink   

Uitgeverij
Christofoor   


Jaartal
2023

ISBN
9789060389843

Aantal pagina's
32

Prijs
€16,95