Freddy de Plaagmuis

Coverafbeelding van: Freddy de Plaagmuis

Trefwoord(en)
vriendschap
bijgeloof
avontuur
magie

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

Noah is net tegen zijn zin verhuisd. Van zijn oma heeft hij daarom een konijnenpootsleutelhanger gekregen. Vanaf dat moment is dat zijn geluksbrenger. Hij is pas op zijn gemak als hij de poot bij zich heeft, ook al vindt zijn vader dat Noah overdrijft. Noah vermijdt ook alle gevaar, zodat bevriend geraken met zijn buurmeisje Lola onmogelijk is. Want Lola heeft een zwarte kat en dat brengt ongeluk. Tot er op 10 februari vanalles misloopt in hun flatgebouw. De lift doet raar, de intercom werkt slecht en de brievenbussen zitten klem. Volgens Lola is dat de schuld van Freddy, een muis die elk jaar op 10 februari de boel op stelten zet. Maar zo erg als dit jaar is het nog nooit geweest. Er is iets vreemds aan de gang. Ondanks al die gevaarlijke toestanden gaat Noah toch mee met Lola. Ze moeten Freddy vinden voor het middernacht is.

Noah wil een rustig en veilig leventje. De geluksbrenger van zijn oma stelt hem gerust. Maar de mysterieuze gebeurtenissen in het gebouw waar hij woont sleuren hem mee in een spannend avontuur. De hulp van Lola, vindingrijk en helemaal niet bang, helpen hem door de vele moeilijke momenten.
De magie in het verhaal, de muis die elk jaar de boel op stelten zet, klinkt geloofwaardig en zorgt voor een spannende dag. Heel wat kleurrijke personages duiken op in het verhaal en hebben allemaal hun rol in het gebeuren. Maar Noah en Lola zijn de helden van het verhaal, waardoor Noah zich nadien veel zekerder voelt van zichzelf en zijn geluksbrenger niet meer nodig heeft. De tekst leest vlot en is grappig en spannend tegelijk. De illustraties, gedetailleerde potloodtekeningen, zijn fijn en heel expressief.
Een spannend en grappig verhaal over een mysterieuze muis.

Mik Ghys - maart 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Isabelle Quinn

Illustrator
Marieke Nelissen   

Uitgeverij
Clavis   


Jaartal
2019

ISBN
9789044833423

Aantal pagina's
143

Prijs
€14,95