Fred kan niet slapen

Coverafbeelding van: Fred kan niet slapen

Trefwoord(en)
dieren
bossen
maan
humor

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

In het vorige boek van Pépé Smit, ‘Fred het (heel erg eigenwijze) hert’ leefden we mee en lachten we met de eigenwijsheid van de knullige Fred. Deze keer komt daar een knorrige boswachter bij en een gedurfde actie van Fred met erg grote gevolgen…
Fred kan niet slapen en Uil stuurt hem naar Anton de Boswachter voor een verhaaltje. Hij is wat bang van de nukkige boswachter, maar als hij door het raam van zijn boshut kijkt, ziet hij dat Anton pannenkoeken aan het bakken is. Meteen vergeet Fred zijn angst en rommelt zijn buik. Anton grijpt zijn geweer en rent naar buiten. Fred wil zijn geweer gewoon eens vasthouden. Heel gewoon… Hij richt het naar boven zodat er niets kan gebeuren en wil niet aan de trekker komen. Maar zijn vinger luistert niet… En daar gebeurt het onvermijdelijke… Maar na een lekkere pannenkoekenmaaltijd heeft hij een prima idee. En met het oude dekentje van Anton keert hij terug naar zijn lievelingsboom en valt hij lekker in slaap onder de volle maan. Nou ja, maan…
Dit verrassende verhaal vol humor en fantasie leest heerlijk weg. De auteur schrijft helder en eenvoudig en bouwt een mooi verhaal op met een originele plot. Zij geeft het geheel iets stouts of eigenzinnigs mee, wat het geheel apart maakt.
De nonchalante prenten stralen plezier en ondeugd uit. De nachtelijke sfeer in het bos met de volle maan krijgt iets warm en knus. Je zou er zelf willen vertoeven samen met Fred. De kinderlijk houterige dieren hebben allemaal een aandoenlijke expressie die je aanspreekt op je emotie. Medeleven en plezier zijn overdadig aanwezig.
Een origineel en verrassend verhaal met sprekende prenten. Wij kijken al uit naar de volgende ‘avonturen’ van Fred, het heel erg eigenzinnige hert.

Eric Vanthillo - mei 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Pépé Smit

Illustrator
Pépé Smit

Uitgeverij
De Harmonie   


Jaartal
2015

ISBN
9789076174525

Aantal pagina's
38

Prijs
€14,90