Frank en Stijn

Coverafbeelding van: Frank en Stijn

Trefwoord(en)
tweelingen
ondeugend
uitvindingen
Halloween

Genre
leesboek

Vanaf
8 jaar

De tweeling Frank en Stijn wonen met hun ouders in een oud kasteel buiten het dorp. De inwoners van het dorp vinden hun familie raar, net als hun klasgenoten. De tweeling is dan ook berucht voor het uithalen van grapjes of het verzeild geraken in problematische situaties. Stijn wil graag bij het stoere clubje van de klas horen en is een uitvinder. Frank heeft vooral oog voor Fia. Wanneer de meester een Halloweenfeest wil organiseren, mag iedereen iets bedenken voor een optreden. Natuurlijk hebben de broers een te gek idee, maar dat loopt uiteraard niet volgens plan. Net als het liefdesdrankje dat Frank brouwt voor Fia.

Humor troef in dit grappige verhaal over een ondernemende tweeling. Frank en Stijn zijn erg verschillend, maar als er plannen moeten gemaakt en uitgevoerd worden, vinden ze elkaar toch. Ze laten elkaar nooit in de steek. Hun belevenissen zijn grappig en hun ideeën erg fantasievol. Want wie bedenkt nu een monsterballon die stijgt door scheten? Naast de hoofdpersonages zijn er ook kleurrijke nevenpersonages zoals hun meester, klasgenootje Fia, het stoere clubje en de mopperende buurvrouwen Trees en Trui.
Speelse, stripachtige illustraties versterken de humor van het verhaal. Ze vrolijken het verhaal extra op en versterken het beeld van de personages.
Een grappig verhaal over een ondeugende tweeling.

Winnaar van de Leesjury  2021-2022 in groep 3 (8-10 jaar).

Mik Ghys - december 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Reine De Pelseneer   

Illustrator
Richard Verschraagen

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Jaartal
2020

ISBN
9789462915152

Aantal pagina's
117

Prijs
€15,95