Frank en Bert op de fiets

Coverafbeelding van: Frank en Bert op de fiets

Trefwoord(en)
fietsen
vriendschap

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Vos Frank en beer Bert zijn beste vrienden. Vandaag willen ze gaan fietsen maar Bert kan dat nog niet goed. In het begin lukt het wel maar even later begint Bert alle kanten op te zwabberen. Dat is een probleem voor alle dieren waar hij langs rijdt. Ook een tweede fietstocht lukt niet goed. Dus probeert Frank hem eerst beter te leren fietsen. Omdat ook dat mislukt, is er maar één oplossing. Bert mag bij Frank achterop de fiets. Wat voor een verrassend einde zorgt.

Na het eerste avontuur van Frank en Bert duiken de twee vrienden hier weer op in een herkenbare situatie. Geen verstoppertje spelen deze keer, maar beter leren fietsen. Het is erg grappig om die grote beer op zo’n kleine fiets te zien, en toch slaagt hij er in om tegen het einde van het verhaal goed te fietsen en de rollen even om te draaien. Heerlijk!
De tekst leest prettig voor en wordt verteld door Frank. Alle belevenissen van dit duo worden chronologisch gevolgd en vormen een mooie lijn doorheen het boek. De illustraties beperken zich tot de essentie van het verhaal, zodat al je aandacht naar de twee vrienden kan gaan en de leuke details onderweg.
Een vrolijk voorleesboek over fietsende vrienden.

Mik Ghys - augustus 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Chris Naylor-Ballesteros

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2023

ISBN
9789025777180

Aantal pagina's
30

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Frank and Bert - The One Where Bert Learns to Ride a Bike

Vertaler(s)
J.H. Gever