Frank en Bert en de verdwenen koekjes

aanrader Coverafbeelding van: Frank en Bert en de verdwenen koekjes

Trefwoord(en)
vriendschap
koeken
verzinnen

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Frank en zijn beste vriend Bert houden van picknicken. Ook al gaat er dikwijls iets mis. Zo kan het plots beginnen regenen. Of er komen wespen. Of een brutale eekhoorn steelt al het eten. Maar vandaag lijkt de picknick goed te verlopen. Geen regen, wespen of eekhoorns te zien. En Bert heeft een doos meegenomen met een verrassing voor Frank. Maar eerst wil Bert een dutje doen. Frank is zo nieuwsgierig dat hij al even in de doos loert. Die zit boordevol karamelkoekjes, die vindt hij het allerlekkerst. Voor hij het weet heeft hij alle koekjes opgegeten. Wanneer Bert wakker wordt vertelt Frank dat 10 superbrutale eekhoorns alles opgegeten hebben. Maar daar heeft hij meteen spijt van en biecht op dat hij zelf alles opgegeten heeft. Bert vergeeft het hem, hij had ze immers speciaal voor Frank gemaakt. Daarom brengt Frank bij de volgende picknick de lievelingskoekjes van Bert mee.  En dan…

De twee vrienden Frank en Bert vormen een grappig duo. De grote wollige beer Bert, getekend als een grote bos bruine krullen, contrasteert mooi met de kleine, strakke vos Frank, getekend met fijne oranje en witte streepjes. De illustraties hebben niet veel decor nodig, de twee vrienden nemen alle plaats terecht in. Ze stelen de show en maken er een onvergetelijk verhaal van. Je kan niet anders dan deze vrienden in je hart sluiten.
Het verhaal wordt verteld door Frank, die alleen het slot van het verhaal niet in de hand heeft, daar nemen de illustraties het volledig over. Tijdens het verhaal vullen tekst en illustraties elkaar mooi aan, ze vertellen samen de belevenissen van Frank en Bert en de gevoelens die daarbij naar boven komen. Het slot is verrassend en hilarisch.
Dit hartverwarmende verhaal over twee dikke vrienden is een aanrader, net als hun vorige belevenissen.

Mik Ghys - april 2024

Zoek op bib.be

Auteur
Chris Naylor-Ballesteros

Uitgeverij
Gottmer   


Jaartal
2024

ISBN
9789025778521

Aantal pagina's
30

Prijs
€14,99


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Frank and Bert – The One With The Missing Biscuits

Vertaler(s)
J.H. Gever