Foeksia en de toverschaatsen

Coverafbeelding van: Foeksia en de toverschaatsen

Trefwoord(en)
toveren
heksen
vriendschap

Genre
leesboek

Vanaf
7 jaar

Het is winter in het Heksenbos. Foeksia laat de ijspegels muziek maken. Maar ze verveelt zich al snel en trekt naar de vijver buiten het Heksenbos. Die is bevroren en er spelen heel wat kinderen op het ijs. Plots ziet Foeksia haar mensenvriendje Tommie. Hij probeert te schaatsen maar dat lukt niet goed. Een groepje jongens lacht hem uit. Dat kan Foeksia niet laten gebeuren. Ze daagt de jongens uit met sneeuwballen. Wanneer ze er willen teruggooien, laat ze de sneeuwballen omkeren en de jongens aanvallen. Die begrijpen er niets van en vluchten weg. Nu kan Tommie beter oefenen, vooral als Foeksia zijn schaatsen betovert.

Foeksia kan niet tegen pesten. Ze grijpt onmiddellijk in als haar vriendje Tommie gepest wordt. Ze straft de pesters en beloont Tommie. Dankzij haar toverkunsten is er weer iemand gelukkig gemaakt.
Dit vrolijke kortverhaal over Foeksia is weer zeer uitnodigend voor jonge lezers. De vlotte tekst en de kleurrijke, vrolijke illustraties spreken zeker aan. Een leuk winters tussendoortje.

Mik Ghys - juli 2017

Zoek op bib.be

Auteur
Paul van Loon   

Illustrator
Saskia Halfmouw   

Uitgeverij
Leopold   


Reeks
Foeksia de miniheks

Jaartal
2016

ISBN
9789025871390

Aantal pagina's
21

Prijs
€7,99