Foeksia en de Heksenhik-ik

Coverafbeelding van: Foeksia en de Heksenhik-ik

Trefwoord(en)
heksen
tovenaars
hik

Genre
leesboek

Vanaf
7 jaar

Foeksia is alleen thuis en staat te dansen en zingen wanneer ze plots de hik krijgt. Erg vervelend want hij wil niet meer weg. Foeksia zoekt een oplossing in het toverboek van Kwark, waar ze eigenlijk niet in mag kijken. Ze vindt een spreuk over de hik en spreekt hem uit. Wanneer ze daarna naar school vertrekt, krijgt iedereen er de hik. Foeksia geeft die gewoon door. Zelfs Kwark ontsnapt er niet aan. Nu kan niemand hen nog helpen want je kan geen toverspreuk veilig uitspreken als je de hik hebt. Foeksia ziet maar één oplossing: hulp halen bij haar mensenvriendje Tommie. Maar dat mag Kwark niet weten…

De vrolijke, ondernemende Foeksia slaagt er weer in om voor problemen te zorgen. Steeds weer zorgen haar goede bedoelingen ervoor dat alles misloopt. Deze keer krijgt iedereen de hik. Grappig maar ook vervelend. Gelukkig kan Foeksia ook nog voor een oplossing zorgen. Zo loopt alles natuurlijk weer goed af.
De vele personages in dit verhaal kennen we al uit eerdere verhalen. Dat maakt het extra prettig om weer iets over deze heksjes te lezen. De pittige kleurrijke illustraties passen perfect bij die vrolijke ondeugende sfeer.

Mik Ghys - mei 2015

Zoek op bib.be

Auteur
Paul van Loon   

Illustrator
Saskia Halfmouw   

Uitgeverij
Leopold   


Reeks
Foeksia de miniheks

Jaartal
2015

ISBN
9789025867621

Aantal pagina's
45

Prijs
€9,99