Foeksia en de Bezembus

Coverafbeelding van: Foeksia en de Bezembus

Trefwoord(en)
heksen
schooluitstap
humor

Genre
leesboek

Vanaf
7 jaar

Foeksia en haar klas in de Heksenschool gaan op uitstap naar een heksenpretpark. Daarvoor reizen ze met een bezembus, gevlochten van bezems en takken. Foeksia’s papa Kwark wil hen tegenhouden, hij heeft schrik dat Foeksia verdwaalt of wordt opgegeten door een Blogbok. Maar Foeksia’s juf Minuul stelt hem gerust. Toch loopt er iets mis wanneer de heksjes gebruik maken van de heksenachtbaan in het pretpark. Ze belanden allemaal in een grote heksenketel. Een gruwelijke trol wil heksensoep van hen maken. Maar Foeksia gebruikt een toverspreuk om de trol weg te jagen en redt zo alle heksjes en haar juf. Hoog tijd voor pannenkoeken.

De avonturen van Foeksia de miniheks lezen altijd vlot en zijn geschikt voor jonge lezers (AVI 4 / M4). Het verhaal is spannend en heeft veel vaart. Er zit ook heel wat humor in verwerkt. De kleurrijke illustraties bezitten ook veel vaart en zorgen voor een dynamisch geheel.
De personages hebben een duidelijk karakter: de bezorgde papa van Foeksia, de enthousiaste vriendin van Foeksia, de twee lastige leerlingen in haar klas en de gruwelijke trol die soep van hen wil maken. Dat verhoogt de herkenbaarheid en zorgt voor veel variatie in het verhaal.
Opnieuw een vlot heksenavontuur van Foeksia de miniheks.

Mik Ghys - september 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Paul van Loon   

Illustrator
Saskia Halfmouw   

Uitgeverij
Leopold   


Reeks
Foeksia de miniheks

Jaartal
2019

ISBN
9789025877330

Aantal pagina's
49

Prijs
€9,99