Fobo wil niet naar de dokter

Coverafbeelding van: Fobo wil niet naar de dokter

Trefwoord(en)
dinosaurussen
school
dokters
tanden

Genre
leesboek

Vanaf
6 jaar

Heel de dinoklas moet vandaag naar de dokter. Maar Fobo durft niet naar de dokter want die kijkt ook naar hun tanden. Fobo heeft een mooi gebit maar zijn tanden zijn vies en zijn adem stinkt. Toch moeten ze om de beurt binnen bij de dokter. Wanneer Fobo aan de beurt is, vertelt de dokter hem hoe belangrijk het is om tanden te poetsen. Ze laat hem een leuke tandenborstel kiezen en hij mag er ook nog uitdelen in de klas. Fobo poetst ijverig zijn tanden en is blij dat zijn adem niet meer stinkt. Vooral wanneer Pitta hem nu eindelijk een kusje wil geven.

In de dinoklas komen zaken aan bod die elk kind kan herkennen. Zo draait dit verhaal om een gezond gebit. Fobo poetst zijn tanden niet waardoor zijn adem stinkt. Maar de dokter legt alles helder uit, zodat ook de lezer leert dat tanden poetsen belangrijk is. Want niemand wil gaatjes in zijn tanden.
De tekst is vlot en eenvoudig (AVI 3 / E3) en zeer toegankelijk voor beginnende lezers. De dialogen worden weergegeven met kopjes van de personages voor, zodat je weet wie er aan het woord is. Achteraan krijg je nog een infofiche over de dinosaurus die centraal staat in het verhaal, in dit boekje is dat de Fobosuchus. Op de laatste bladzijde staat nog een spelletje, waarbij je woorden uit het verhaal kan verbinden met de juiste tekening.
Een vrolijk leesboekje met dino’s in de hoofdrol.

Mik Ghys - november 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Pierre Gemme   

Illustrator
Jess Pauwels   

Uitgeverij
Bakermat   


Reeks
Dino Klas

Jaartal
2019

ISBN
9789059246898

Aantal pagina's
35

Prijs
€8,50


Vertaald uit
Frans

Originele titel
L’École des Dinos : Phobo a mal aux dents

Vertaler(s)
Inge Bergh