Floor & Vos

Coverafbeelding van: Floor & Vos

Trefwoord(en)
vriendschap
delen
samenspel

Genre
prentenboek

Vanaf
4 jaar

Floor en Vos spelen buiten. Floor speelt met haar gereedschapskist en Vos neemt een hamer van Floor. Die wil echter vandaag niets delen met Vos, het is geen Deel-dag. Vos heeft nog nooit van Deel-dag gehoord maar legt toch de hamer neer. Wanneer ze even later in de zandbak spelen, wil Floor het emmertje van Vos gebruiken. Hoewel het geen Deel-dag is, wil Vos toch delen en geeft zijn emmertje aan Floor. Maar als hij even later het schepje van Floor wil gebruiken, mag het weer niet. Want het is geen Deel-dag. Vos begrijpt er niets van. Na het eten komt Floor langs bij Vos, met een zak met haar gereedschap. Blijkbaar is het geen Deel-dag maar wel Dank-je-dag. Dus spelen ze toch samen met Floortjes gereedschap.

Vos begrijpt niets van de regels van Deel-dag, die Floor zo belangrijk vindt. Net als de lezer raakt hij in de war en weet niet wat hij ervan moet denken. Zelf vindt hij delen heel normaal. En Floor uiteindelijk ook met haar Dank-je-dag.
Ook al blijft die Deel-dag en Dank-je-dag wat onduidelijk, het thema van dit verhaal is wel duidelijk: vriendschap, samen spelen en delen. Ook al deel je niet graag je spullen, zoals Floor, toch is het fijn om samen met je vrienden met je spullen te spelen.
Expressieve, kinderlijke illustraties tonen de twee hoofdpersonages op een herkenbare manier. De zachte kleuren zorgen voor een gemoedelijke sfeer. De tekst is duidelijk en leest vlot voor. De verwarring die Deel-dag en Dank-je-dag teweeg brengen, kunnen een aanzet zijn om te praten over delen en samen spelen. Een speels boekje met een wat onduidelijke maar wel goede bedoeling.

Mik Ghys - december 2022

Zoek op bib.be

Auteur
Zanni Louise   

Illustrator
Anna Pignataro   

Uitgeverij
C. de Vries-Brouwers   


Jaartal
2022

ISBN
9789053418581

Aantal pagina's
23

Prijs
€15,90


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Florence & Fox

Vertaler(s)
Ineke Ris