Flappie

Coverafbeelding van: Flappie

Trefwoord(en)
Kerstmis
konijnen
missen
dood

Genre
prentenboek

Vanaf
15 jaar

In 1980 zong de Nederlandse cabaretier Youp van ’t Hek het verrassende (kerst)lied ‘Flappie’, wat een grote hit werd.
Nu, zovele jaren later, is er deze kleine, mooie uitgave waarin de ganse tekst wordt aangevuld met sfeervolle prenten die associatief het verhaal mee vertellen.
Het geheel verloopt over 3 momenten met een proloog vooraf: kerstochtend 1961, eerste kerstdag 1961 en tweede kerstdag 1961.
Chronologisch verhaalt het over het lievelingskonijn van het jongetje dat verdween. En hij had het hok nog zo goed dicht gedaan, net als elke avond. Hij zocht samen met zijn vader, maar Flappie was nergens te vinden. Zo verliep Kerst erg triest dit jaar. En dan, op eerste kerstdag na de soep, verscheen papa uit de keuken met een immense zilveren schaal aan tafel. Met daarop drie stukken… Het jongetje was woest. Maar zijn wraak zou zoet zijn…
Dit hilarische en brutale verhaal zonder franjes is niet geschikt voor jonge lezers, zij zouden er de ironie niet van begrijpen. Maar oudere lezers vanaf een jaar of vijftien/zestien en volwassenen zullen zich verkneukelen aan dit kleine boekje vanwege de directheid, de ironie en de herkenbare fantasie.
De prenten van Marije Tolman zijn pareltjes vol sfeer, humor en fantasie. Zij weet perfect de emotie van het gemis te versterken.
Een grote verrassing in klein formaat.

Eric Vanthillo - februari 2023

Zoek op bib.be

Auteur
Youp van ‘t Hek   

Illustrator
Marije Tolman   

Uitgeverij
Thomas Rap   


Jaartal
2022

ISBN
9789400409866

Aantal pagina's
64

Prijs
€18,99