Flamingo!

Coverafbeelding van: Flamingo!

Trefwoord(en)
dieren
vriendschap
doorzetten

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Flamingo mist een poot. Maar hij mist nog meer de tijd hoe het was toen hij 2 poten had. Hoe hij toen de 50 meter snelvliegen won en de 100 meter steltlopen. Hoe hij als eerste eindigde op het waterkampioenschap krabbenvangen en hoe hij alle records brak op het eierkampioenschap luchtballet. Hij werd zelfs trekvogelkampioen. Maar toen hij een keer uit de lucht viel en zijn poot niet meer te fiksen viel, werd het stil en brak zijn droom als een eitje. Tot de duizendpoot hem confronteert met zijn onvermogen, maar nog meer met zijn vermogen om zijn leven in eigen handen te nemen en terug de kracht te vinden om te dromen. En om zijn dromen te realiseren op zijn eigen manier.
“Want om te dromen heb je heus geen poten nodig!”
“En als het eens tegenzit, dan weet Flamingo dat hij altijd zacht landt op een bed van veertjes en vrienden.”
Dit kleurrijke prentenboek vol sfeer en vrolijkheid behandelt een zwaar thema op een lichte wijze met veel humor en fantasie. Daardoor wordt het geheel aanvaardbaar en ga je als lezer/kijker het verhaal als het ware omhelzen. Je leest, kijkt, verwondert en pleziert en tegelijkertijd krijg je een boodschap mee om u tegen te zeggen. Dit echter op een uitnodigende en niet opdringerige wijze. Wat de diepere kracht is van dit werk.
De tekst is vakkundig geconstrueerd en laat zich vlot voorlezen. Het verhaal rolt zich chronologisch en herkenbaar af. De diepere emoties zijn tastbaar en komen binnen. Dit alles wordt rijkelijk aangevuld met illustraties vol kleur en een stevige dosis lichtheid. Heel mooi en treffend hoe Tolman op een uiterst eenvoudige wijze emoties uitdrukt in houdingen en bladspiegel.
Dit boek, vrijelijk geïnspireerd op het leven van ex-triatleet Marc Herremans (die het verhaal ook treffend voorziet van een inleidende quote), laat je niet onberoerd en zet je aan tot zelfreflectie. Knap!

Eric Vanthillo - november 2016

Zoek op bib.be

Auteur
Kim Crabeels   

Illustrator
Marije Tolman   

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2016

ISBN
9789401437851

Aantal pagina's
32

Prijs
€14,99