Filosofie Box

Coverafbeelding van: Filosofie Box

Trefwoord(en)
filosoferen
leven

Genre
hobby

Vanaf
10 jaar

Dit fraai vormgegeven doosje bevat 40 kaarten en een boekje. Opzet van het geheel is om goede gesprekken op gang te brengen. Want, zo lezen we op de achterflap van het boekje: “Zoals een goede maaltijd het lichaam verzorgt, zo verzorgt een goed gesprek de geest.”
Op elke kaart lees je een vraag die je alleen maar hoogst persoonlijk kan beantwoorden. Zo kan die vraag leiden tot intense gesprekken, en zo leer je elkaar beter kennen. Vragen als: “Wat zou je willen veranderen? Wat moet ik van je weten om je echt te kennen? Waarin ben je mannelijk en waarin ben je vrouwelijk? In welke historische tijd had je willen leven? Wat was je laatste leugen? Waar schaam je je voor?” Enzovoort. Veertig diverse vragen voor een al even divers publiek jong en oud.
Op de ommezijden staan uitspraken van filosofische of spirituele aard van al even diverse auteurs zoals William Shakespeare, Yogi Bhajan, Voltaire, Germaine Greer, Lao Tse, Judith Herzberg, en vele anderen. Deze uitspraken kunnen een gesprek ondersteunen of het een andere wending geven. Met deze Filosofie Box ben je dus uren zoet en je kan het spel spelen zoals je wil. Want zoals de auteur zelf zegt: “Er zijn geen do’s en don’ts.”
Het begeleidende boekje is een helder essay over de kunst van een goed gesprek. Dit is niet naar kinderen gericht, maar naar jongeren en volwassenen. Jensen onderbouwt een helder en uitgebreid betoog over communicatie en hoe mensen wel of niet praten met elkaar. Over soorten gesprekken en hoe we soms van echte gesprekken afgedwaald zijn. En hoe culturen dit ook kunnen beïnvloeden. Afsluiten doet ze haar essay met een uitgebreide literatuurlijst. De meerwaardezoeker komt hiermee echt wel aan zijn trekken. Het geheel is fris en kleurrijk vormgegeven. Het heeft daardoor iets speels en het nodigt je uit om ermee aan de slag te gaan.

Eric Vanthillo - juli 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Stine Jensen   

Illustrator
Samantha Loman   

Uitgeverij
Kluitman   


Jaartal
2020

ISBN
9789020622607

Aantal pagina's
62

Prijs
€16,99