Films die nergens draaien

aanrader Coverafbeelding van: Films die nergens draaien

Trefwoord(en)
gezin
mysteries
tijdreizen
film

Genre
leesboek

Vanaf
11 jaar

Cato’s moeder overleed op de dag dat Cato geboren werd. Haar vader is sindsdien alleen en heel erg stil en afwezig. Cato vindt op een dag een geheimzinnig kaartje van een verlaten bioscoop. Cato’s nieuwsgierigheid en zin voor avontuur sleurt haar mee in een reis door tijd en herinneringen. Ze verwarren haar maar brengen haar naar een plek waar ze een beslissende keuze zal moeten maken.

Dit knap opgebouwd verhaal sleurt niet alleen Cato mee maar ook de lezer. Die wil het mysterie achter de bioscoop ook opgelost zien.
Het verhaal wordt door de auteur verteld vanuit het standpunt van Cato. Zij is een ondernemend meisje dat de apathie van haar vader met lede ogen aanziet en zelf actie onderneemt. In bijzonder mooie bewoordingen en in een beeldende taal brengt de auteur de lezer in een bepaalde sfeer. En daarin is het bijna vanzelfsprekend dat tijdreizen mogelijk zijn.
Doorheen het verhaal zijn er elementen waarbij de lezer – en ook Cato – zich vragen stelt. Maar pas helemaal op het einde vallen alle puzzelstukjes in elkaar en beseft de lezer wat dat betekent. De auteur heeft een huzarenstukje afgeleverd waarover de lezer zich nog lang het hoofd kan breken.
Prachtig opgebouwd verhaal over een onmogelijk gebeuren dat heel geloofwaardig overkomt.
Een aanrader.

Bekroond met de Gouden Griffel 2022.

Pol Van Damme - november 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Yorick Goldewijk

Illustrator
Yvonne Lacet   

Uitgeverij
Ploegsma   


Jaartal
2021

ISBN
9789021681825

Aantal pagina's
246

Prijs
€15,99