Fiete Anders

Coverafbeelding van: Fiete Anders

Trefwoord(en)
schapen
anders zijn
verlangen
ontdekken
zee

Genre
prentenboek

Vanaf
5 jaar

Fiete, het schaap met de rode strepen op zijn pels, is anders. Hij hoort niet bij de kudde in de wei en voelt zich eenzaam. Tot een luchtballon vanuit de hoogte hem de weg wijst naar… Naar waar? In die onbekende wereld voelt hij zich ook alleen. Waarom is hij anders? Waar moet hij naartoe? Tot hij op een trein springt, in een doos belandt en in slaap valt. Als hij ontwaakt hoort hij een wonderlijk geruis dat hem in zijn hart raakt…

Dit vertederende prentenboek raakt je als lezer/kijker al even hard in je hart. De gevoelige prenten in zachte kleuren roeren je emoties, terwijl het verhaal zich langzaam ontwikkelt. Stap na stap leef je mee met Fiete, het hoofdpersonage, dat zich een weg zoekt in een onbekende wereld.
De perfect gekozen opdracht vooraan (en achteraan) in het boek is niet voor niets de quote van Confucius: “Waarheen je ook gaat, ga met heel je hart.
Deze 3de editie valt op door zijn aparte formaat (30cm lang en slechts 12cm hoog), wat het geheel tot een origineel hebbeding maakt. 

Eric Vanthillo - juli 2019

Zoek op bib.be

Auteur
Miriam Koch   

Illustrator
Miriam Koch   

Uitgeverij
Hoogland & Van Klaveren   


Jaartal
2018

ISBN
9789089672612

Aantal pagina's
40

Prijs
€12,50


Vertaald uit
Duits

Originele titel
Fiete Anders

Vertaler(s)
Berd Ruttenberg