Fieps verkeersdomino

Coverafbeelding van: Fieps verkeersdomino

Trefwoord(en)
spelletjes
verkeer

Genre
spel

Vanaf
3 jaar

Weet je nog hoe je een dominospel speelt? Om beurt leggen de spelers kaartjes met dezelfde tekening tegen elkaar. Degene die het eerst al zijn kaartjes kwijt is, is de winnaar. Op deze basisregel kan je nog heel wat variaties bedenken, door verschillende rondes te spelen en dan pas na verschillende rondes de winnaar te bepalen. Of door met strafpunten te werken, als je niet al je stenen hebt kunnen spelen.
Het traditionele dominospel werkt met stenen met stippen, van 1 tot 6. Maar deze verkeersdomino is anders. Hier werden de stippen vervangen door personages die getekend werden door Fiep Westendorp. Iedereen herkent Pluk, met zijn rode wagentje. Maar er is ook een familie in een auto, een man en een jongen op de fiets, een postbode in zijn auto, een meisje met haar hond achterop de fiets en een meisje aan een stopbord. Ze bevinden zich allemaal in het verkeer, wat het thema is van dit dominospel.
Verkeersregels hoef je voor dit spel niet te kennen, alleen de basisregels van domino. De pittige, speelse illustraties van Fiep Westendorp zorgen voor een kleurrijk spel, want die illustraties blijven aantrekkelijk voor jong en oud.
Een frisse en aantrekkelijke variant op het klassieke dominospel.

Mik Ghys - december 2020

Zoek op bib.be

Illustrator
Fiep Westendorp   

Uitgeverij
Rubinstein   


Jaartal
2020

ISBN
9789047627838

Prijs
€9,99