Fien & Pip. De allerleukste dag

Coverafbeelding van: Fien & Pip. De allerleukste dag

Trefwoord(en)
gevoelens
huisdieren

Genre
leesboek

Vanaf
7 jaar

Fien mag van mama een dagje thuis blijven van school. Dat vindt ze heerlijk, dat wordt een fijne dag. Ze blijft wat langer in bed liggen en probeert haar kat Pip mee onder de dekens te krijgen. Maar Pip heeft geen zin om te doen wat Fien wil en geeft haar een krab. Gelukkig is het niet erg. Ondertussen heeft Fien honger gekregen en gaat ze kijken wat voor leuks mama aan het doen is. Dat valt tegen, ze is aan het telefoneren. Fien wil aandacht, dus begint ze te huilen. Maar de krab van Pip is al bijna verdwenen, daar maakt ze niet veel indruk mee. Even daarna zit ze koppig naast een bord met een boterham met pindakaas. Daar heeft ze nu echt geen zin in. Dus is ze boos op mama. Zo boos dat ze haar zelfs bijt. Dat maakt mama ook boos. Is dat nu die leukste dag?

Fien maakt heel wat mee op een doodgewone dag thuis. Haar gevoelens veranderen voortdurend en zorgen voor heel wat opwinding. Het ene moment is ze koppig en wil ze haar boterham niet eten en even later zit ze enthousiast tekeningen te maken op de vloer met de pindakaas van haar boterham. Of ze komt vrolijk de trap af en begint daarna te huilen om de aandacht van haar mama te trekken. De lezer volgt Fiens stormachtige gedachten, die haar van het ene gevoel naar het andere laten schommelen. En hopelijk brengt ze niet te veel lezers op ideeën.
De tekst is speels, met korte, vlotte zinnen. Prettig om voor te lezen maar ook om zelf te lezen (AVI 4). Vrolijke, kleurrijke illustraties begeleiden het verhaal en geven je een duidelijk beeld van Fien en Pip.

Mik Ghys - oktober 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Ariane van Vliet

Illustrator
Richard Verschraagen

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Jaartal
2020

ISBN
9789462914834

Aantal pagina's
71

Prijs
€15,95