Feniksbloed – Infinity Son, deel 1

Coverafbeelding van: Feniksbloed – Infinity Son, deel 1

Trefwoord(en)
fantasy
broers
strijd
homoseksualiteit
gender

Genre
leesboek

Vanaf
14 jaar

De tweelingbroers Brighton en Emil leven in een wereld met Spreukwachters, Bloedmeesters, handhavers, novieten, vormveranderaars en schimmen. Allemaal hebben ze bijzondere krachten en zijn ze in een strijd met elkaar verwikkeld. Brighton droomt van grote beroemdheid met zijn filmpjes op zijn YouTube-kanaal terwijl Emil eerder voorzichtig en terughoudend is. En dan blijkt dat net Emil uitverkoren is. Maar net die wil liever niet in de spotlights staan.

Dit verhaal neemt de lezer mee naar een wereld waarin mensen met bijzondere krachten tegenover elkaar komen staan en waarin ook magische wezens zoals een hydra en feniksen aanwezig zijn. De ‘gewone’ mensen komen in het verhaal bijna niet voor, enkel als ‘figuranten’ zijn zij zijdelings aanwezig.
Het verhaal doet heel erg denken aan de ‘X-men’-films en andere Supernaturals waarin twee groepen tegenover elkaar staan en de ene de andere wil overmeesteren om aan de macht te komen om de wereld te veroveren.
Het verhaal wordt afwisselend verteld vanuit het standpunt van één van de personages, in de ik-vorm. De lezer weet dus meer dan de personages afzonderlijk. Het verhaal verloopt wel chronologisch
Door de heel uitgebreide beschrijvingen is de spanningsboog bijzonder slap en als de lezer niet echt geïnteresseerd is, gaat hij/zij al snel ‘schuin’ doorlezen.
In een nawoord legt de auteur ook uit waarom hij tot dit verhaal gekomen is. Hij wilde lesbische en homoseksuele relaties verbinden binnen het fantasy-thema. Waardoor hij tot deze reeks gekomen is.
Voor de liefhebbers van fantasy.

Pol Van Damme - maart 2021

Zoek op bib.be

Auteur
Adam Silvera   

Uitgeverij
Clavis   


Reeks
Infinity Son

Jaartal
2020

ISBN
9789044834611

Aantal pagina's
340

Prijs
€19,95


Vertaald uit
Engels

Originele titel
Infinity Son. Infinity Cicle #1

Vertaler(s)
Lies Lavrijsen   
Tine Poesen