Femina Sapiens

Coverafbeelding van: Femina Sapiens

Trefwoord(en)
mensen
evolutie
vrouwen

Genre
informatief

Vanaf
9 jaar

Na een inleiding volgen achttien onderwerpen in chronologische volgorde over de evolutie van de mens doorheen de tijd. Die begint zo’n zeven miljoen jaar geleden met de Hominini die rechtop begonnen te lopen. Het boek bekijkt die evolutie voornamelijk vanuit een vrouwelijk standpunt. Onder andere omdat er heel oude fossielen zijn gevonden van deze mensachtigen die allemaal van vrouwen afkomstig zijn. De laatste onderwerpen bevatten opmerkelijke vrouwen die een belangrijke bijdrage aan de archeologie hebben gegeven in de zoektocht naar de afkomst van de mens, en een overzicht van de verschillende soorten mens die doorheen de tijd geleefd hebben.

Dit boek in groot formaat geeft een overzicht van de evolutie van de mens vanuit een vrouwelijke visie. Al maakt dat niet heel veel verschil uit over hoe de mens geëvolueerd is. Alleen dat er meer vrouwen in de illustraties voorkomen. En dat ze mogelijk een grotere rol in de toenmalige samenleving speelden dan meestal wordt aangenomen.
Elk onderwerp staat op een dubbele pagina. Waarbij de heel kleurrijke en vrij drukke illustratie beide pagina’s bedekken. Korte tekstblokken staan tussen de illustraties door. Dat maakt het lezen niet altijd makkelijk. De lezer moet ook aandachtig kijken om bepaalde details te ontdekken in de illustraties.
Een informatief boek over de evolutie van de mens in achttien illustratieve hoofdstukken met korte tekstblokken.

Pol Van Damme - mei 2024

Zoek op bib.be

Auteur
Marta Yustos

Illustrator
Diego Rodríguez Robrero

Uitgeverij
De Eenhoorn   


Jaartal
2024

ISBN
9789462917699

Aantal pagina's
45

Prijs
€19,95


Vertaald uit
Spaans

Originele titel
Femina Sapiens – Una historia de la evolución humana enfocada en las Mujeres

Vertaler(s)
Silvia Rondelli
Naomi Thys
Marita De Sterck