Felix zoekt geluk

Coverafbeelding van: Felix zoekt geluk

Trefwoord(en)
spelen
lachen
kiezen

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Dit is een ‘knusselboek’, een boek dat knuffelen en knutselen combineert. Het bevat drie verhalen over Felix.
In het eerste verhaal wil Felix buiten spelen maar het regent. Dan komt Felix’ zus met een groot pak voor Felix. Maar er zit niks in. Dus wordt de doos omgebouwd tot een huis.
In het tweede verhaal kijkt Felix sip. Zijn vriend Ami probeert hem op te vrolijken, wat hem na veel pogingen eindelijk lukt. Felix lacht weer.
In het derde verhaal moet Felix kiezen welke trui hij aandoet. Daarna wat hij wil eten, en spelen. Telkens een hele opdracht.
Na elk verhaal volgt een knusselgesprek. Daarin wordt even stilgestaan bij de gevoelens van Felix aan de hand van enkele vragen. Dan volgt een zoekopdracht waarbij je op de prenten de knuffel van Felix moet zoeken. Als je hem vindt, mag je elkaar een knuffel geven. Na het knusselgesprek volgt een stukje tekst voor de voorlezer, om even stil te staan bij het thema van het verhaal. Daarna volgen knutseltips.

Na de verschijning van drie boeken over Geluk, waarbij ouders samen met hun kinderen geluk een betere plaats konden geven in hun leven, heeft de auteur nu korte verhalen voor kinderen geschreven. Ook daarin ligt de nadruk op geluk en levenskwaliteit. En die vinden kinderen in eenvoudige dingen: een lieve zus, een lege doos waarmee je kan fantaseren, een fijne vriend die je weer kan doen lachen en samen gezellig een boek lezen.
De tekst is sober en eenvoudig, op maat van peuters. Daarbij horen duidelijke  foto’s van poppen in een herkenbare omgeving, met vertrouwde materialen zoals Felix’ knuffel, een lege doos die verandert in een huisje of de woning van Felix. Dat de knuffel van Felix ook nog onderwerp wordt van een zoekopdracht, is leuk meegenomen. Hij is overal vlot terug te vinden, waardoor er zeker geen knuffelmomenten verloren gaan.
Dit boek zal kinderen en hun begeleiders zeker boeien door zijn eenvoud en door de mogelijkheden om er nog over te praten, iets te zoeken en te knutselen. Een klein brokje geluk voor alle lezers.

Mik Ghys - juli 2020

Zoek op bib.be

Auteur
Leo Bormans   

Illustrator
Rosalien Helsen   

Uitgeverij
Lannoo   


Jaartal
2020

ISBN
9789401467223

Aantal pagina's
61

Prijs
€19,99