Feest voor Ilyas

Coverafbeelding van: Feest voor Ilyas

Trefwoord(en)
tellen
multiculturaliteit
feesten

Genre
prentenboek

Vanaf
3 jaar

Buiten de reeksen van de ‘Superdiverse kinderboeken’ publiceert studio Sesam met dit boek ook een superdivers peuterboek.
Vol kleur en met een speelse humor rolt het verhaal van de jarige Ilyas zich voor je ogen af, van 1 tot 10: papa bakt 1 taart voor zijn 2e verjaardag, op de versierde taart leggen zij 3 grote, lekkere aardbeien en met zijn 4-en (papa, mama, Selim en Ilyas) versieren zij het hele huis. Buurmeisje Sofie geeft hem 5 lieve kusjes en opa en oma komen met een cadeau en 6 gekleurde ballonnen. Tante Naima brengt 7 glimmende appels mee, terwijl mama en papa de tafel dekken met 8 bordjes. Papa schenkt 9 glaasjes limonade in en dan kan het feest beginnen.
Maar waar is de taart gebleven?…

Dit lieflijke verhaal met een verrassende switch op het einde kan een erg jong doelpubliek met gemak bekoren. Het hele gebeuren is herkenbaar en het is altijd leuk om mee te tellen. De prenten laten zich met gemak en veel plezier ontdekken en de korte tekst is ritmisch en laat zich lekker voorlezen. Superdivers is het geheel zonder twijfel. Mooi hoe dit er niet vingerdik bovenop ligt, maar intrinsiek aanwezig is in het verhaal.
Als extra lees je achteraan enkele belangrijke woorden en zinnen uit het verhaal en de 10 cijfers in 6 talen: het Arabisch, Frans, Papiaments, Pools, Sranantongo en het Turks. Dit is een meer dan welkome aanvulling die het multiculturele karakter van dit werk versterkt.
Een mooi boekje dat zijn plaats zeker verdient in elke multiculturele (klas)groep maar even goed bij iedereen thuis.

Eric Vanthillo - juli 2018

Zoek op bib.be

Auteur
Khadija Timouzar

Illustrator
Mijke Coebergh

Uitgeverij
Studio Sesam   


Reeks
Superdiverse kinderboeken

Jaartal
2017

ISBN
9789492784018

Aantal pagina's
26

Prijs
€12,95